Almanya'da tüketici güveni verileri açıklandı

Almanya'da tüketici güveni beklentilerin üzerinde yükseliş kaydetti...

Almanya'da tüketici güveni verileri açıklandı

Almanya'da tüketici güveni, Kovid-19 pandemisi sebebiyle uygulanan kapatma önlemlerinin kaldırılmasının ardından beklentilerin üzerinde yükseliş kaydetti.

GfK tarafından 2000 kişinin katılımıyla hazırlanan tüketici güven endeksi temmuz ayı için 2020 yılının ağustos ayından beri görülen en yüksek düzeyde, -0,3 olarak gerçekleşti. Haziran ayı için -6,9 şeklinde güncellenen tüketici güven endeksinin temmuz ayı için -4,0 olacağı tahmin ediliyordu.

GfK anketi, tüketicilerin kendi kişisel gelir durumları için çok daha pozitif bir konuma geldiklerini de gösterirken, tüketicilerin ekonomi için beklentilerine ilişkin endeks 58,4 puan ile son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

GfK analisti Rolf Bluerkl yaptığı değerlendirmede, ''Koronavirüs sınırlamalarının geri çekilmesine ve ekonominin tekrar açılmasına rağmen özellikle hizmet sektöründe bazı alanlarda sıkı önlemler sürüyor. Bu önlemlerin de kaldırılmasıyla 2021'in ikinci yarısında özel sektör tüketiminde kayda değer bir toparlanma olasılığı daha büyük.'' şeklinde konuştu.

Etiketler