100 milyon TL'nin altındaki halka arzlara 'Borsada Satış' kararı

SPK, halka açık olmayan ortaklıkların paylarının ilk kez halka arz edilmesi işlemlerinde, halka arz edilen payların piyasa değerinin 100 milyon TL ve alında olması halinde 'Borsada Satış' yönteminin uygulanmasına karar verdi.

100 milyon TL'nin altındaki halka arzlara 'Borsada Satış' kararı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), halka açık olmayan ortaklıkların paylarının ilk kez halka arz edilmesi işlemlerinde, halka arz edilen payların piyasa değerinin 100 milyon TL ve alında olması halinde 'Borsada Satış' yönteminin uygulanmasına karar verdi.

2021 yılında rekor halka arzlara imza atılırken, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 100 milyon TL'nin altındaki halka arzlarla ilgili yeni bir düzenleme açıkladı.

SPK haftalık bülteninde açıklanan düzenlemeye göre, halka açık olmayan ortaklıkların paylarının ilk kez halka arz edilmesi işlemlerinde, halka arz edilen payların piyasa değerinin 100 milyon TL ve altında olması halinde 'Borsada Satış' yönteminin uygulanmasına karar verildi.

Borsada satış ne demek?

Talep toplama yöntemleri, payların aracı kuruluşlar tarafından Borsa dışında halka arz edilmesiyle ilgili. Şirketler, payların Borsanın birincil piyasasında da halka arz edebiliyor. Bunun için Borsaya başvurulması ve başvurunun Borsa tarafından kabul ve ilan edilmesi gerekmektedir. Paylarını Borsada halka arz edecek olan şirketler ''Sürekli İşlem'' yönteminin yanında “Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış” ya da “Değişken Fiyatla Talep Toplama ve Satış” yöntemlerinden birini kullanabiliyor.

Borsada satış yönteminde, halka arz izahnamesi SPK tarafından onaylanmadan önce Borsa tarafından şirketin işlem görme başvurusu görüşülerek birincil piyasada halka arz başvurusunun kabul edilip edilmemesine karar veriliyor.

Borsada halka arza, izahnamenin ve fiyat tespit raporunun yayınlanmasına yönelik SPK düzenlemesi dikkate alınarak, Borsa tarafından yapılacak duyuruyu takip eden ikinci iş günü başlanır.

Borsa Birincil Piyasada yine bir aracı kuruluş ile yapılacak satışın, talep toplanmaksızın gerçekleşmesi halinde satış süresi iki iş günü, talep toplama suretiyle gerçekleşmesi durumunda ise talep toplama süresi, en az iki iş günü en fazla üç iş günüdür.

Etiketler