Bugün piyasalar hangi verilere odaklanacak?

Bugün piyasalar tarafından ödemeler dengesi ve işsizlik takip edilecek; Kabine toplantısı gerçekleşecek.

Yeni haftanın ilk gününde ödemeler dengesi ve işsizlik rakamları takip edilecek. Kabine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun, TBMM Plan Bütçe Komisyonundaki sunumu da günün önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - Yurt içinde haftaya önemli verilerle başlanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ödemeler dengesi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise iş gücü istatistikleri verilerini açıklayacak.

Mevsimsel düzeltilmiş verilerle işsizlik oranı temmuz ayında yüzde 12,0 olarak gerçekleşmişti.

Cari işlemler dengesi temmuz ayında 683 milyon dolar açık vermişti.

10.00 - TÜİK öte yandan kümes hayvancılığı üretimi ile süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Altına Dayalı Kira Sertifikası ve Altın Tahvili doğrudan satışı gerçekleştirecek. Söz konusu kıymetler 6 ayda bir kupon ve kira ödemeli, 3 yıl vadeli olacak.

15.00 - Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.

14.00 - Yurt içinde diğer önemli gündem Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda yapacağı sunum olacak. Kavcıoğlu, banka faaliyetlerine yönelik sunum yapacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

11.00 - Avrupa ve Asya piyasalarında öne çıkan bir verinin olmadığı günde İtalya sanayi üretimi izlenecek.

15.30 - Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Philip Lane ve Frank Elderson, İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez  de Cos günün konuşma yapacak yetkilileri arasında yer alıyor.

ABD'de "Colombus Günü" sebebiyle kamu kurumları kapalı olacak. Ancak borsalar ve bazı piyasalar işleme açık bulunacak.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi