Euro Bölgesi

Euro Bölgesi, resmî adıyla 'Euro Alanı', ortak para birimi ve yasal ödeme aracı olarak euroyu seçen 19 Avrupa Birliği üyesinin oluşturduğu ekonomik ve parasal birliktir.

Euro Bölgesi'nde bulunan ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.

Diğer AB üyesi ülkeler Danimarka hariç kriterleri karşıladıkları zaman Euro Bölgesi'ne katılmak zorundadır. Bugüne kadar hiçbir ülke bölgeden ayrılmadı; bu yönde herhangi bir hüküm de bulunmamaktadır.

Türkiye'nin 5 Yıllık CDS Oranı, 350 Baz Puanın Altına Geriledi
KKM'ye Olan İlgi Düşüyor! KKM Yatırımı Yapılır Mı? Enflasyon rekor seviyeye ulaştı! Yüksek faiz artışları devam edecek
Euro Bölgesi'nde üretici fiyatları tekrar rekor kırdı Güçlü dolar gelişmekte olan piyasalar için büyük bir darbe! Gram altın fiyatı yükselecek mi? 2 Eylül 2022 Altın fiyatları Dolar ne kadar oldu? 30 Ağustos 2022 Eurodaki düşüş nasıl engellenebilir? Euro Bölgesi enflasyonla savaşıyor! Yatırımcı güveni euro bölgesinde ve Almanya’da düşüş sağladı Dolar kuru bugün ne kadar oldu? Avrupa Bölgesi enflasyonla savaşıyor Gelecek hafta piyasalar için 'faiz haftası' olacak Bugün TCMB Reel Kur Endeksi ve Almanya fabrika siparişleri izlenecek Bu hafta piyasalar iş gücü verilerine ve ABD enflasyonuna odaklanacak AMB başkanı: faizler önümüzdeki yıl da yükselmeyecek Bugün piyasaların odağında enflasyon verileri olacak Bugün piyasaların odağında TCMB Yatırımcı Toplantısı olacak Bugün piyasaların odağında PMI verileri olacak Avrupa Borsaları Omicron'dan nasibini aldı Euro Bölgesi'nde enflasyon son 25 yılın zirvesine ulaştı Günün odağında Ekonomik Güven Endeksi olacak Euro Bölgesi devlet tahvili getirileri geriliyor Bugün piyasaların odağında TCMB "Finansal İstikrar Raporu" olacak Bugün TCMB PPK özeti ve Kavcıoğlu ile bankacıların görüşmesi izlenecek Bugün piyasaların odağında kapasite kullanım oranı olacak Bugün piyasalar Hazine ihaleleri ve PMI verilerine odaklanacak Önümüzdeki hafta TCMB ve Fed tutanakları takip edilecek Eurobond nedir? TCMB faiz kararı günün en önemli gündem maddesi olacak