ABD

Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi, oldukça gelişmiş bir karma ekonomidir.

Nominal olarak dünyanın en büyük ve satınalma gücü paritesi bakımından ikinci büyük ekonomisi olup nominal olarak dünya GSYİH'sinin yüzde 22'sini oluşturmaktadır.

ABD dünyadaki teknolojik olarak en güçlü ekonomiye sahiptir ve şirketleri teknolojik ilerlemelerde ön sıralarda ya da ön sıralara yakın yer almaktadır. Ekonomisi istikrârlı bir GSYİH büyüme hızı, ılımlı bir işsizlik oranı, yüksek seviyede araştırma ve sermaye yatırımlarını muhafaza etmiştir.

 ABD dünyanın en büyük ticaret ülkelerinden biridir ve dünyanın ikinci büyük imalatçısıdır. Ayrıca dünyanın en büyük petrol ve doğalgaz üreticisidir.

Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en büyük ve en etkili finansal piyasalardan birine sahiptir. New York Menkul Kıymetler Borsası piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük menkul kıymetler borsasıdır.

Yabancı borsalarda yatırım yapma imkanı sunan banka ve aracı kurumlar bizlere Dow Jones, S&P 500, Nasdaq gibi borsalarda, borsa endeks ve hisselerine (Facebook, Ali baba, Google) yatırım yapma fırsatı sunuyor. Yabancı borsa mantığı işleyiş olarak aynı yaptığınız hisse senedi alım-satım işlemlerinden komisyon vererek işlem gerçekleşiyor.

Amerikan doları çoğu uluslararası işlemlerde kullanılan ve dünyanın önde gelen rezerv para birimi olup II. Dünya Savaşı'ndan bu yana uluslararası kuruluşlarda merkezi bir rol oynamaktadır.

Yapay Zeka Boğaları: Yeni Hedef 2024'e Doğru
Dolar Kuru, Tarihi Rekorunu 28,52 TL Seviyesine Taşıdı Borsada Düşüşün Sebebi Belli Oldu!
IMF'in Korkutucu Tahmini Belli Oldu: Dolar 100 Lirayı Aşacak! İsrail-Filistin Gerilimi Savunma Şirketlerini Canlandırdı Green Card Başvuru Ekranı Açıldı: Green Card Bavşurusu Nasıl Yapılır? Borsalarda Ekim Ayında Karışıyor! Korku Endeksindeki Anomali: Hisse Senetleri için Ne Anlama Geliyor? ABD Borsalarında 2018'den Sonra İlk Kez Görülen Olay! Petrol fiyatları neden düşüyor? Brent petrol fiyatı ne kadar? Sıkılaşma devam edecek! FED Başkanı Powell açıkladı Dolar endeksi rekora imza atıyor! Son 20 yılın.. Piyasaların tüm dikkati bu haftanın en kritik verisinde! SON DAKİKA: ABD tarım dışı istihdam verileri açıklandı Brent petrolün varil fiyatı ne kadar? 30 Ağustos 2022 Dolar ne kadar oldu? 30 Ağustos 2022 Ukrayna'dan dünyaya 1 milyon tondan fazla tahıl taşındı Bu hafta yaşanan önemli gelişmeler FED'in faiz kararı hakkında son gelişme! Uzman analist açıkladı: ABD için resesyon söylemi komik Fed 2022’de faiz artışına hazırlanıyor | Fed faiz artırırsa ne olur? Bu hafta kripto ve Bitcoin için önemli olacak Piyasalar Jackson Hole'e odaklandı! Borsa İstanbul yükselişe geçti ABD ham petrol stokları azalıyor! ABD Milletvekilleri 4 kripto madencilik şirketinden bilgi talep etti Küresel piyasalarda son gelişmeler 18 Ağustos 2022 Walmart ikinci çeyrekte beklenmedik sürpriz yaşadı! Amerika Birleşik Devletleri borsasında Çin etkisi! Piyasalardaki durgunluk risk iştahını nasıl etkiledi?