hazine bütçe

Hazine İşlemleri: Bütçenin uygulanması bir taraftan gelirlerin toplanması, diğer taraftan harcama yapılması demektir. Bu iki işlemin birlikte yürütülebilmesi ve gelirlerle giderler arasında yer ve zaman bakımından uyum sağlanması için yapılan işlemlere hazine işlemleri denir.

Hazine işlemlerini hazine yapar. Hazine, bütçenin gelirlerini toplayarak bunları muhafaza etmek, bunları işletmek, gerekirse borç para bularak bütçenin giderlerinin gereken yerde ve zamanda ödenmesini sağlamakla görevli soyut bir kasadır.

Bütçe Denetimi: Mali yıl içinde devlet gelirlerinin toplanması ve harcamaların yapılması sırasında bütçe denetimi yapıldığı gibi bütçe yılı bittikten sonra toplanan gelirlerin ve yapılan giderlerin kanunlara ve bütçeye uygunlukları araştırılmaktadır. Türkiye’de bütçe denetimi iç ve dış denetim olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bu yıl harcamaları incelemeye başladık"
Hazine, Enflasyon ile Mücadele Kararı Aldı! Türkiye'nin Eylül Ayı Bütçesi 129,2 Milyar TL Açık Verdi
Türkiye için kritik bir dönem başlıyor! Türkiye bütçesi Temmuz ayında da açık verdi Hazine nakit gerçekleşmeleri verileri açıklandı Hazine ve Maliye Bakanlığı, nakit gerçekleşmelerini açıkladı Enflasyon nedir? | Enflasyon yorumları | Türkiye enflasyon oranı 2022 Merkez Bankası'ndan hazineye 49.3 milyar TL devredilecek! Türkiye'nin dış borç stoku ne kadar oldu? Kur korumalı Türk Lirası mevduatta faiz oranı belli oldu İşte dövize dayalı TL mevduat düzenlemesinin detayları Bütçe kasım ayında 32 milyar TL fazla verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi zirvesini topladı Bu hafta piyasalar iş gücü verilerine ve ABD enflasyonuna odaklanacak Vergi, ceza ve harçlara zam yapıldı 2022 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi Hazine'den iki ihalede 4,5 milyar liralık satış Hazine ROT dahil 4,53 milyar TL satış yaptı Türkiye dijital vergiyi kaldırma konusunda ABD ile anlaşma sağladı Bugün piyasalar Hazine ihaleleri ve PMI verilerine odaklanacak Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan kimdir? Hazine bu haftada 2 ihale düzenleyecek Önümüzdeki hafta TCMB ve Fed tutanakları takip edilecek Hazine: Düzenlemenin serbest piyasaya müdahalesi söz konusu değil Bütçe ekim ayında ne kadar açık verdi? Bugün piyasaların odağında konut satışları ve bütçe rakamları olacak Gelecek hafta piyasaların odağında Merkez Bankası faiz kararı olacak Bakan Elvan'dan döviz kuru açıklaması Piyasalar bugün hangi verileri takip edecek?