Birkaç gün içinde kamuda tasarruf tedbirleri uygulanmaya başlayacak.

Birkaç gün içinde kamuda tasarruf tedbirleri uygulanmaya başlayacak. özellikle kamuda kullanılan araçlarda sınırlama ve düzenleme getirilecek.

Mehmet Şimşek tasarruf yapılması yönünde talimatlarını yeniledi ve ilk etapta 500 sonranki süreçte ise 1000 adet kamu aracının satılması yönünde talimat verdi. Satışlardan elde edilen gelir hazineye aktarılacak. Acil bir ihtiyaç durumunda satılan araçların yerine yenisi alınabilecek veya kiralanabilecek. Güvenlik ve sağlık alanında kullanılanlar hariç, kamudaki taşıt sayısının artışına izin verilmeyecek. Araç kiralamalarına da bu süreçte  son verilmesi de gündemde. Kiralama sözleşmeleri biten araçların yerine yeni sözleşme yapılmaması düşünülüyor.

Bazı makamlara tanınan makam araçları da iptal edilecek. Tüm makam araçlarının listesi istenerek makam aracı tanımlamalarının yeniden yapılması ve gereksiz görülen makam araçlarının iptali söz konusu. Bu da kamuda bazı makamların artık makam aracına sahip olamayacağı gerçeğini yanında getiriyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, merkezî yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin mülkiyetinde 115 bin 904 adet taşıt bulunuyor. Bu taşıtların 72 bin 373’ü savunma ve güvenlik, 9.973’ü sağlık, 8.136’sı tarım ve ormancılık, 7.579’u eğitim, 4.772’si adalet, 13 bin 71’i ise diğer idari hizmetlerde kullanılıyor. bu durumda hangi makamların araçsız kalacağını ilerleyen günlerde görebileceğiz.

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu