Yatırımcının ilgisini arttırdığı 10 hisse

Borsa İstanbul’da yatırımcıların ilgi arttırdığı birçok hisse bulunmaktadır. Takip listeleri, portföy ve yeni yatırımcı girişi raporlarına bakılarak ilgi grafiği çıkarılmaktadır. Bu grafik ise yatırımcıların nereye yatırım yaptıklarını ve paranın hangi hisselere kaydığını göstermektedir.

Borsa İstanbul’da yatırımcıların ilgi arttırdığı birçok hisse bulunmaktadır. Takip listeleri, portföy ve yeni yatırımcı girişi raporlarına bakılarak ilgi grafiği çıkarılmaktadır. Bu grafik ise yatırımcıların nereye yatırım yaptıklarını ve paranın hangi hisselere kaydığını göstermektedir. Yatırımcıların merakla beklediği ilgi grafiğine göre Ağustos ayında birçok hisse yükselişe geçti.


Borsa İstanbul’da meydana gelen geçici düşüşlerin ardından tekrar bir toparlanma yaşandı. Ağustos ayı için yeni rekorların beklendiği borsada eş zamanlı olarak para girişinin de aynı düzeyde artması bekleniyor. Borsa İstanbul’da gerçekleşen işlemlerin sayısına bakıldığında:

  • Şekerbank
  • Emlak Konut GYO
  • Albaraka Türk
  • Net Holding
  • İş Bankası
  • Mavi Giyim
  • Galata Wind Enerji
  • Vakıflar Bankası
  • Erbosan


Hisselerinin yükselişe geçtiği görülüyor.

Fiyat ve işlem adedi tablosu neyi anlatıyor?

Fiyat ve işlem adetlerine göre hisselere bakıldığında yatırımcıların ilgisinin nereye doğru kaydığı daha rahat takip edilebilmektedir. Özellikle son zamanlarda parasal kaynakların hangi hisselere kaydığını merak eden kişiler bu analiz yöntemini kullanarak diledikleri hisselere rahatlıkla ulaşım sağlayabilmektedir.


Fiyat ve işlem adedinin belirli oranda artması ise para girişinin olumlu olduğunu göstermektedir. Son zamanlarda gerçekleşen işlem adetleri ve bunların gerçekleştiği platformların takip edilmesi büyük yatırımcıların hangi hisseleri aldığını da bizlere gösterir niteliktedir. Fiyat takibi yaparak hisse seçiminde bulunmayı isteyen yatırımcılar bu analiz yöntemi sayesinde aradığı hisselere rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilmektedir.


Hisse seçiminde yatırım büyüklüğünün önemi

Hisse yatırımında bulunacak olan yatırımcıların dikkat etmesi gereken önemli verilerden biri de yatırım büyüklüğüdür. Özellikle son zamanlarda diğer yatırımcıların hangi hisselere yatırım yaptığı ve sıcak paranın nereye kaydığı büyük bir veri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle tüm yatırımcıların analizini yaparken para akışını takip etmek de önemlidir.
Hisse seçerken yapılacak olan bu analiz yönteminde uygulanması gereken iki formül bulunmaktadır. İlki para girişi ve sermaye büyüklüğüdür. Para giriş miktarı ve sermayeye oranını takip ederek yükseliş trendini incelemeniz mümkündür. İkinci önemli formül ise hisse fiyatındaki değişikliklerdir. Bu değişiklikleri inceleyerek hissenin kısa vadeli geleceği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi