Yatırım

Yatırım, belirli bir kaynağın ya da değerin, gelir sağlamak amacıyla kalıcı bir biçimde kullanılmasıdır. Tüketim kavramından temel farkı, kullanılan kaynak ya da değerin işlem sonunda tükenmemesidir. Yatırım harcamasının sonucunda ortaya çıkan yatırım, orta ve uzun dönemde getiri sağlamayı sürdürür.

Yatırımcılar genellikle daha riskli yatırımlardan daha yüksek getiri beklerler. Düşük riskli bir yatırım yapıldığında, getiri de büyük ihtimalle düşük olacaktır.

Yatırımcılara, genellikle belirli bir yatırım stratejisi benimsemeleri ve portföylerini çeşitlendirmeleri tavsiye edilir.

Kasım 2023'te Halka Arzlar Yatırımcılara Ne Kadar Kazandırdı?
Hedef Girişim, Geri Aldığı Payların Tamamını Sattı Borsa İstanbul, Alış Ağırlıklı Açılış Yaptı!
27 Kasım 2023: Yatırımcıların İlgi Odağında Olan Hisseler Bank of America: 2024 Yılında Borsalar Yatırımcılar İçin Cennet Olacak Günlük Hisse Tavsiyeleri: Vakıf Yatırım (24 Kasım 2023) BIST'ten 5 Hisseye Tedbir Açıklaması! SPK, 3 Şirketin Halka Arzına Onay Verdi Bugün Potansiyel Hareketlilik Gösterebilecek 4 Hisse Yatırımcıların İlgisini Çeken Hisseler (22/11/2023) Bu Hisselere Sahip Olanlar: Yabancı Yatırımcılar Bu Hisseleri Satıyor Aselsan Hisse Fiyatında Düzeltme Gerçekleşiyor! Borsa İstanbul, VBTS Kapsamında 5 Hisseye Tedbir Uygunlandı Borsa İstanbul'da Yüksek Uçuş Devam Ediyor! Borsa İstanbul'da Ekos Şirketi İçin Gong Çaldı! Borsa İstanbul, 4 Hisseyi Daha Tedbir Kapsamına Aldı: İşte Detaylar Aracı Kurumlardan Hisse Önerileri! Borsa İstanbul, 8 Bin Puana Yaklaşıyor! Borsa, Haftaya Güçlü Yükselişle Başladı Logo Yazılım ve MLP Sağlık, Geri Alım İşlemi Gerçekleştirdi Yatırımcılarına Sevindirici Haber: 9 Hissede Alınan Tedbir Kaldırıldı! Doğuş Otomotiv Yarın Temettü Kararına İlişkin Toplanıyor! 2023 Yılbaşından Bu Yana En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Hisseler Borsa İstanbul'da 3 Şirket Hisse Satın Alımı Gerçekleştirdi! Günlük Hisse Önerileri (17 Kasım 2023): Yatırım Fırsatlarını Keşfedin! 2024'e Uzanan Borsa Rallisi: Piyasa Beklentileri ve Öngörüler Agrotech'in Halka Arzında Son Gün Yabancı Yatırımcılar, Bu Hafta Borsada Alıcılı Seyir İle Devam Ediyor Borsa İstanbul'da Bu Şirket Yüzde 1200 Bedelsiz Sermaye Artıracak! Yabancı Yatırımcı BİST'te Hangi Hisseleri Tercih Ediyor?