Piyasalar bugün hangi verileri takip edecek?

Bugün yurt içi piyasalar sanayi üretimi ve TCMB Piyasa Katılımcılar Anketine odaklanırken, yurt dışının gündeminde Euro Bölgesi sanayi üretimi ve ABD'de Michigan Tüketici Güven Endeksi olacak.

Yurt içi piyasalarda sanayi üretimi ve perakende satışlar ile TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi takip edilecek. Euro Bölgesi sanayi üretimi ve ABD'de Michigan Tüketici Güven Endeksi yurt dışı için önemli gündem maddeleri olacak.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

10.00 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenecek Türk Konseyi 8. Zirvesi'ne katılacak.

10.00 - Haftanın son günü TÜİK'in açıklayacağı önemli veriler piyasaların gündeminde olacak. Sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri de aynı saatte yayınlanacak. Ağustos ayında sanayi üretimi aylık yüzde 5,4, yıllık yüzde 13,8 artmıştı.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayınlayacak. Ekim ayı anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 17,63, 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 13,91 olarak belirlenmişti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu bütçeleri konuşulacak. 

Yurt dışı gündem maddeleri:

13.00 - Avrupa'da Euro Bölgesi sanayi verisi takip edilecek.

ABD'de;

18.00 - Michigan Tüketici Güven Endeksi, JOLTS açılan iş sayısı,

21.00 - Baker Hughes sondaj kule sayıları verileri bulunuyor.

20.10 - New York Fed Başkanı John Williams, konuşma yapacak.

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan Amme Alacakları için Yeni Faiz Kararını Açıkladı