Bugün piyasaların odağında PMI ve OPEC toplantısı olacak

Ayın ilk günü her zaman olduğu gibi PMI verileri piyasalar tarafından yakından izlenecek. OPEC toplantısı da gündemin diğer önemli maddesi olacak.

Ayın ilk günü her zaman olduğu gibi PMI verileri piyasalar tarafından yakından izlenecek. OPEC toplantısı da gündemin diğer önemli maddesi olacak.

Yurt içi gündem maddeleri:

10.00 - Mayıs ayında 49,3 olarak açıklanan Türkiye İSO İmalat Sektörü PMI haziran ayı verisi bugün piyasaların odağındaki veriler arasında yer alıyor.

11.00 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti genel merkezinde milletvekilleriyle buluşacak.

11.30 - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, YEKA GES-3 Sözleşme İmza Törenine katılacak.

12.00 - Yurt içinde 5 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak olan enflasyon verileri için öncü göstergelerden biri kabul edilen ve İstanbul Ticaret Odası tarafından hazırlanan perakende ve toptan fiyatlar verileri yayınlanacak. İstanbul'da mayıs ayında perakende fiyatlarda yüzde 1,67, toptan fiyatlarda yüzde 2,27 artış kaydedilmişti.

14.30 - Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri açıklanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak takip edilecek.

Yurt dışında öne çıkan veriler:

Gün boyu 37 ülke için gelecek İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri piyasaların odağında olacak.

 11.00 - S&P Global tarafından "Küresel Gelişen Piyasalar Online Konferansı" gerçekleştirilecek. Konferansta Asya, EMEA ve Latin Amerika bölgeleri ana konu olacak.

12.00 - Euro Bölgesi işsizlik oranı açıklanacak.

ABD'de;

14.30 - Challenger işten çıkarmalar,

15.30 - işsizlik başvuruları ve inşaat harcamaları,

17.00 - ISM İmalat Sektörü PMI verileri yer alıyor.

OPEC ve OPEC dışı bakanlar toplantısı yapılacak.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek