Borsa İstanbul'da gün ortası

Piyasalarda enflasyon baskısı devam ediyor, yatırımcıların gözü bugün açıklanacak Amerika enflasyon verilerinde olacak. Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,00 değer kazanarak 1.430,99 puana yükseldi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün güne yükselişle başlamasının ardından döviz kurlarındaki yükseliş ve azalan global risk iştahının etkisiyle kapanışa yakın kazançlarını geri verdi ve günü yüzde 0,04'lük sınırlı artışla 1.416,82 puandan tamamladı.

Bu arada, Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisine yönelik büyüme tahminini 2021 için yüzde 5,8'den yüzde 9'a yükseltirken, 2022 için yüzde 3,3 seviyesinde bıraktı.

Analistler, rekor seviyelere yükselen emtia fiyatlarının global bazda enflasyon baskısı oluşturmaya devam ettiğini, artan belirsizliklerin pay piyasalarını negatif etkilediğini söyledi.

Bugün yurt içerisinde konut satış istatistiklerinin, yurtdışında ise FOMC toplantı tutanakları, Amerika ve Almanya'da enflasyon ile Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ilk sırada olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edilecek.

Teknik Açıdan BIST-100

1.375 en temel destek bölgesinde yaşanılan dip bölgesi arayışından sonra başlayan tepki alımları ile birlikte, dün 1.425 düzeyinde bulunan ilk önemli hedef noktasına ulaştı. Piyasada, yukarı yönlü ataklarda 1.425 seviyesi ilk önemli hedef noktası olurken, endeksin bu dirençte oluşacak seans içi baskılarla geri çekilmelerde 1.410 üstünde dengelenmesi gerekmektedir. Bu ara desteği korumayı başaracak hareketlerin ise piyasada 1.425 direncini üstünde 1.450 seviyesini hedeflemesi bekleniyor. Endeksin 1.410-1.415 altında ise 1.403 seviyesine kadar geri çekilmesini devam ettirmesi beklenirken, bu seviye altında kapanış yapması halinde bir boğa tuzağı oluşması ve satış baskısının 1.373-1.379 aralığına kadar devam etme riskinin oluşması bekleniyor. Yükselişlerin düşük hacimle gerçekleşmesi boğa tuzağı riskinin devam ettiğine işaret ederken, momentumdaki zayıflama gün içerisinde sınırlı da olsa kar satışları yaşanabileceğini gösteriyor.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi