Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde indirim başladı

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde 30'un üzerinde temel tüketim ürünlerinde indirim yapılacağına yönelik olarak açıklama yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şeker, un, zeytinyağı, ayçiçek yağı gibi temel gıdaların yer aldığı 30-40 çeşit üründe indirim yapılacağın belirtmişti.

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde 30'un üzerinde temel tüketim ürünlerinde indirim yapılacağına yönelik olarak açıklama yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şeker, un, zeytinyağı, ayçiçek yağı gibi temel gıdaların yer aldığı 30-40 çeşit üründe indirim yapılacağın belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen bu müjdenin ardından Tarım Kredi Kooperatif Marketleri indirime girecek olan ürünler açıklandı.

Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde indirim başladı….

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış töreninde gündeme ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özellikle gıda fiyatlarına yönelik olarak dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş ve Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin de belirli ürünlerde indirime gideceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, Tarım Kredi Kooperatifi talimatı aldı. Bundan böyle koyun, kuzu etinde yüzde 25 indirimi başlattık. Ve bu sabah, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 gibi bir indirimle onların da satışına başlayacağız. Ülkemizin her yerinde malum koyun-kuzu geçerli değil. Mesela Karadeniz'de daha çok büyükbaş makbuldür. Oralarda büyükbaşın kesiminde kuşbaşı, kıyma, biftek, pirzola vs... Bunu piyasaya sürdüğümüzde ve hele hele yüzde 30-35 gibi onda bir indirimi başlatınca benim vatandaşım ona da alışacak. Ve bu, piyasaların dengesini bozanları da hizaya getirecek." Açıklamasında bulunmuştu.

"30-40 Çeşit üründe süratle indirime gidilecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamaların devamında ise; “1.300 tane Tarım Kredi Kooperatifi'nin marketi var. Tarım Kredi'nin diğer ürünlerinde de şeker, un, zeytinyağı, ayçiçek yağı gibi 30-40 çeşit üründe de süratle indirime gidecek." İfadelerine yer verdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdüründen açıklama geldi

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın "Vatandaş sepetini daha ucuza dolduracak" açıklamasında bulundu. Bazı ürünlerde çok ciddi indirim yaptıklarını belirten Hüseyin Aydın, özellikle tedariki daha rahat sağlanan ürünlerde daha yüksek oranlar uyguladıklarını ifade etti.

Tarım Kredi Kooperatifleri indirim uygulanacak ürün listesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın açıklamalarından sonra Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından indirim uygulanacak ürünler şunlar olacak:

“Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi”

Et ürünlerinde yapılan indirimler ayrıca duyurulacak

Et ürünlerinde ise Et ve Süt Kurumu tarafından temin edilecek ürünler, kasap reyonu bulunan Tarım Kredi Kooperatif Marketlerinde ivedilikle satışa sunulacak. Kasap reyonu bulunmayan marketlerde ise gerekli hazırlık çalışmalarının yapılmasının ardından paketli olarak en kısa sürede indirimli şekilde satışa sunulacağı söylenenler arasında yer alıyor.

Ürünler cep marketlerden de alınabilecek

Yıl sonuna kadar 2 bine çıkması beklenilen Tarım Kooperatif marketlerin 1.400'e yakın hizmet noktası bulunduğu görülmekte, bu durumun aynı zamanda diğer zincir market fiyatlarını da etkileyerek aşağı yönlü bir seyir halinde sunulacağı ön görülmektedir. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, daha fazla vatandaşa ulaşmak için illerdeki kooperatif depolarında da cep marketler aracılığıyla ucuz gıda satacaklarını ifade etmişti. Bu durum karşısında birçok zincir marketin indirime gideceği de söylentiler arasında yer almaktadır.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi