Piyasalarda son durum... Dolar yükselmeye devam ediyor

Haftaya yüzde 6'dan fazla değer kazanarak başlayan döviz kurlarında yükseliş devam ediyor. Ayrıca küresel piyasalarda spot altın direnci kıramazken, gram altın yükselmeye başladı.

Küresel piyasaların büyük bir kısmı Noel tatili sebebiyle bu hafta kapalı. Döviz kurları Türk Lirası karşısında dalgalı ve yukarı yönlü bir seyir izliyor. Dün yüzde 6'dan fazla değer kazanan dolar ve euro, Salı günkü işlemlerde şimdiye kadar yaklaşık yüzde 2,17 yükseliş kaydetti. 

Dolar ve euro kaç TL oldu?

Sabah saatlerinde 11,98 TL'ye kadar yükselen dolar şu an 11,80 TL'den işlem görüyor. Euro ise hali hazırda 13,37 TL seviyesinde bulunuyor. 

Borsa İstanbul'da BIST-50 Endeksindeki açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı geçtiğimiz hafta ve dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. 

Dünya piyasaları ne durumda?

Asya Pasifik bölgesinde hisse senetleri bugün ABD'de SP hissesinin rekor kapanışını izleyerek yükseliş gösterdi. Bölge genelinde Japonya'nın Nikkei 225 Endeksi en çok kazananalar arasında yer aldı. Japonya'daki endekslerde yükseliş yüzde 1 civarında gerçekleşti.

Çin anakarasında ve Hong Kong'da endeksler yataya yakın pozitif bir seyirde hareket etti. Güney Kore'de Kospi Endeksi yatay seyrederken Hong Kong'da işlem gören Çinli teknoloji şirketlerinin hisseleri genellikle geriledi. Tencent yüzde 1.5'in üzerinde düşüş gösterirken, Meituan'da değer kaybı yüzde 2.5'e yakın gerçekleşti. 

Spot altın direnci kıramadı

Küresel piyasalarda spot altın fiyatı, risk iştahındaki hafiflemeye rağmen 1815 dolar direncini aşamadı. Yurt içinde dolar/TL paritesindeki sert düşüşlerle 1000 TL'nin üzerinden gerileyen gram altın fiyatları geçtiğimiz hafta 610 TL'ye kadar düşmüştü. 2021 yılının son haftasına 640 TL ile başlayan gram altın fiyatları bugün sabah saatlerinde dün yükseldiği 670-680 TL aralığından işlem gördü ve hatta bir ara 690 TL'nin üzerine çıktı. Gram altın hali hazırda 688 TL düzeyinde bulunuyor. 

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı