Altın

Altın, kimyada Au (Latince Aurum dan (ışıldayan-parlayan)) sembolü ile gösterilen yumuşak, parlak sarı renkte kimyasal bir elementtir.

Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.

Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan çok ağır bir metaldir. Üstelik kolay kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz.

Bir başka özelliği de saf haldeyken çok yumuşak olmasıdır; bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. Altın, tüm bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli madenlerden sayılmıştır.

Gram Altın 2.000 Lirayı Aşıyor: Yatırımcıların Dikkatini Çeken Gelişme
Goldman Sachs, Altın Fiyatı Tahminini 12 Ay İçinde Yükseltti! Gram Altın, Rekor Kırmaya Devam Ediyor: Yükseliş Trendi Sürüyor
Gram Altın, Yeni Rekor Seviyeye Ulaştı Altında Beklentisi: 2023 Yılında 2.500 Dolar Seviyeleri Görülebilir! Gram Altın, 1854 TL'ye Kadar Yükseldi: Son Durum Ne? Ons Altın, Kritik Seviyede Dengede Tutunmaya Çalışıyor Gram Altın, Tarihi Zirvesini Aşıyor: Yeni Bir Rekor Kırıldı Altında Yükseliş Sürüyor: Piyasa Durumu Güncellemesi Gram Altın, Primli Bir Seyir İle Değer Kazanıyor Kripto Piyasasında Vergi Düzenlemesi Yolda Binance Bu Kripto Parayı 50x Kaldıraçla Birlikte Listeledi! Altın Yatırımı Yapacaklar Bu Veriyi Takip Etmeli! Ons Altın, 1 Ayın En Düşük Seviyesini Test Etti Gram Altın Fiyatı 1788 TL Seviyesine Yükseldi! Altın Fiyatlarında Baskı Sürüyor: İşte Detaylar Gram Altında Psikolojik Eşik Test Edildi: Düşüş Sürüyor! Altının Kilogram Fiyatı 1,8 Milyon Lira Seviyelerine Geriledi FED Faizi, Piyasa Altını Sabit Tutuyor! Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Uyarıda Bulundu: Dikkat, Batma Riski Var! Altın Fiyatı Yön Bulmak İçin Fed Kararı Bekliyor! Altın Fiyatında Kritik Gün Yarın! Gram Altın, Yeni Zirve İçin Yükseliş Arayışında Ons Altın Fiyatı 2 Bin Doların Üzerinde İşlem Görüyor Altın, Amerikan Borsalarını Geride Bırakarak Yükselişini Sürdürdü Bir Kilo Altın Kaç TL? Altın Fiyatları Yükselişe Devam Edecek Mi? Altın Günü Yapmak Eskilerde Kalacak! Gram Altın Tarihi Zirvesinde! Bitcoin, Halving'e Yaklaştıkça Hızlanıyor! Aracı Kurumlardan Altın Yorumu: En Önemlisi Güven! Ons Altın, 5 Aylık Zirvenin Altına Geriledi