Yeni sanal dünya: Metaverse nedir?

Teknolojinin gelişmesi; sanal gerçekliğin daha çok tartışılan bir konu haline gelmesine, mülkiyet kavramının farklılaşmasına ve hatta para kavramının da değişmesine yol açmıştır. Gelin günümüzde en çok tartışılan sanal gerçeklik uygulamalarından biri olacak olan Metaverse'e yakından bakalım.

Metaverse kavramını anlayabilmek için öncelikle Meta kavramını anlamamız gerekmektedir. Meta deposu birden çok sanal alem tarafından işlenen ve barındırılan çevrimiçi 3 boyutlu bir sanal alem olarak tanımlanmaktadır. Vaat edilene göre Meta kısa bir zaman içerisinde veri deposu zamanı geldiğinde kullanıcıların bu 3 boyutlu alanlarda birlikte çalışmasına, buluşmasına, oyun oynamasına ve sosyalleşmesine olanak tanıyacak seviye gelecektir.

Meta veri deposu günümüzde henüz tam anlamıyla var olmuş durumda olmasa da belli başlı platformlar meta veri deposu benzeri öğeler içermekte. Video oyunları şu anda sunulabilen ve Meta veri deposuna en yakın deneyimi sağlayan araçlar olarak öne çıkmakta. Geliştiriciler günümüzde geleceğin Meta dünyasına benzeyen deneyimler yaratarak oyun içi etkinliklere ev sahipliği yaparken sanal bir ekonomi oluşturabilmekte ve sanal gerçekliğin sınırlarını zorlamaktalar.

Yeni Sanal Dünya Metaverse nedir?

Metaverse kullanıcıları hayatlarının her alanında birbirine bağlayan çevrimiçi, üç boyutlu, sanal bir alan kavramı olarak tanımlanmaktadır. Tek bir tarayıcı üzerinden erişilebilen farklı web sitelerini içeren ve internete benzeyen bir ağ yapısına sahip olan Metaverse, birden fazla  sanal ortamı birbirine bağlamaktadır.

Metaverse konsepti ilk olarak Neal Stephenson'ın bilim kurgu romanı Snow Crash'de geliştirmiştir. Romanın yayınlanmasının ardından bir çok çevre tarafından güzel bir hayal tanımıyla görülen ve bilim kurgu ürünü olarak tabir edilebilecek meta-evren kavramı teknolojinin günümüzde geldiği noktaya bakıldığında hayal olmaktan çıkacak gibi görünmekte.

Metaverse, yapılan planlamalara göre artırılmış gerçeklik tarafından yönlendirilecek ve her bir kullanıcının bir karakter ya da avatarı olacak. Vaat edilenlere bakarak yapabileceklerimize bir örnek vermek gerekirse; sanal ofisinizde blok zinciri tabanlı bir oyunda zaman geçirip, eğlenebilecek ve ardından meta veri tabanında kripto portföyünüzü ve finansmanı yönetebileceksiniz.

Metaverse ve Kripto Dünya

Metaverse ve kripto para; Metaverse'e göre; oyun, meta veri deposunun 3 boyutlu yönünü sağlamaktadır ama hayatın tüm yönlerini kapsayabilecek kadar büyük sanal bir dünyada ihtiyaç duyulan her şeyi kapsayamayacaktır ancak bu durum kripto mülkiyetlerle düzenlenebilecektir.

Eğer gelecekte meta veri depoları içerisinde realistik bir hayata sahip olabileceksek bu sanal dünya içerisinde yapabileceğimiz her bir finansal hareketimiz için mülkiyet göstermenin bir yoluna ihtiyacımız olacaktır. Ayrıca tüm bu değerlere sahip olabilmek için Metaverse'e aktaracağımız para için de bir teminata ihtiyacımız olacaktır. Bütün bunların yanında parçası olduğumuz sanal evreni de şekillendirmek için söz hakkımız olmasını istememiz de kaçınılmaz görünmekte. 

Halihazırda bazı video oyunları kendi içlerinde belli başlı temel çözümler içermekte, ancak gelişen teknoloji ve yeni dünyanın para kavramına ayak uydurmak isteyen birçok geliştirici daha iyi ve güncel bir seçenek olan kripto para ve blok zinciri yöntemlerini tercih etmeye başladı.

Görülene göre günümüzde blockchain geliştiricileri ayrıca video oyun dünyasından da etkilenmekte. Oyunlaştırma, şu anda çoktan Merkezi Olmayan Finans (DeFi) ve GameFi'de yaygınlaşmış konumda ve çok yakın bir gelecekte iki sanal ortam birbirlerine daha çok entegre olacak gibi görünüyor.

METAVERSE BİRBORSA'DA TAKİP EDİLİR.

Metaverse arsa alma, Metaverse arsa fiyatları, Türkiye Metaverse arsa ve fiyatları, Metaverse Coin, Metaverse arsa alma siteleri ve daha fazlası Birborsa.com da sizlerle...

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek