Bugün piyasaların odağında konut satışları ve bütçe rakamları olacak

Haftanın ilk günü yurt içinde konut satışları ve bütçe rakamları izlenecek. Yurt dışında ise öne çıkan bir veri bulunmuyor.

Haftanın ilk gününde yurt içi piyasalar konut satışlarına ve bütçe rakamlarına odaklanacak. Yurt dışı piyasalar için öne çıkan bir veri bulunmuyor.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

14.00 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti MKYK toplantısına katılacak.

10.00 - Haftanın ilk gününde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından konut satışları, tarım ürünleri üretici fiyatları ve ücretli çalışanların istatistikleri yayınlanacak.

11.00 - Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkezi Yönetim bütçe dengesi rakamlarını paylaşacak. Merkezi Yönetim bütçesi eylül ayında 23,6 milyar TL, faiz dışı denge 9,48 milyar TL açık vermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran'a resmi ziyaretinde Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile bir araya gelecek.

Yurt dışı gündem maddeleri:

13.00 - Avrupa'da çok öne çıkan bir veri görünmüyor; piyasalar Euro Bölgesi için açıklanacak ticaret verileri takip edecek.

16.30 - ABD'de günün tek verisi New York Fed İmalat Endeksi olacak. Endeks ekim ayında 19,8 puan olarak gerçekleşmişti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Konseyi toplantısı gerçekleştirilecek.

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek? Türkiye'nin Tarım Politikalarında Büyük Yenilikler