Bugün piyasaların odağında PMI verileri olacak

Global piyasalarda Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri gün boyu takip edilecek.

Bugün piyasaların odağında Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri olacak.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

12.00 - Ayın ilk günü yurt içinde her zaman olduğu gibi İstanbul için perakende satış rakamları izlenecek. İstanbul'da ekim ayında perakende satışlar aylık yüzde 3,29, yıllık yüzde 20,76 artış kaydetmişti.

14.00 - Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplanacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

10.00 - Yine her ayın ilk günü açıklanan imalat sektörü PMI verileri günün erken saatlerinden başlayarak, akşam saatlerine kadar sırasıyla ekranlara düşecek. Türkiye için İSO İmalat Sektörü PMI geçen ay 51,2 düzeyinde gerçekleşmişti. Türkiye dışında 36 ülke ve bölge için PMI rakamlarının gelmesi bekleniyor.

Avrupa'da PMI verileri dışında çok öne çıkan bir veri bulunmuyor. İngiltere'nin 18, Almanya'nın 5 yıllık, Yunanistan'ın 26, Avrupa Komisyonu'nun 3 ve 6 haftalık bono ihaleleri takip edilecek.

16.15 - ABD'de istihdam verilerinin öncüsü olarak kabul edilen ADP özel sektör istihdam rakamları açıklanacak. Özel sektör istihdamı bir önceki ay 571 bin artmıştı.

17.00, 18.30 - İnşaat harcamaları, ISM PMI ve DoE petrol stokları ABD'de takip edilecek diğer veriler olacak.

22.00 - ABD'de 'Bej Kitap (Beige Book)' raporu açıklanacak.

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu