Dolar kuru bugün ne kadar oldu? (29 Temmuz 2022: Dolar – Euro fiyatları)

Dolar – Euro kuru kaç TL oldu? Dolar kuru en son kaç TL olarak kayıtlara geçti? Bankalar arası piyasa döviz kurlarında son durum detaylarda.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrasında Dolar/TL kurunda ki yükselişler sürüyor.

Bankalararası piyasada dolar/TL güncel olarak 17,94'ün üzerinde hareket etmeye devam ediyor. Dolar bu gece yarısı piyasaların tamamen kapalı olduğu saatler içerisinde 17,9750 ile 20 Aralık tarihinden beri en yüksek düzeylerde seyretti.
 

Euro 18.34 seviyelerinde hareket ediyor

Euro/TL güncel olarak 18,34 seviyesinde hareket etmeye devam ediyor. 

Doları başlıca altı olan para birimine karşın ölçen dolar endeksi şu anda güncel olarak106,25
seviyesinde. Dolar endeksi dün gün içerisinde yüzde 0.28 gerileme yaşayarak; üç haftanın en dip seviyesine düşmüştü.

ABD ekonomisi enflasyon oranları için canla başla mücadele veriyor

ABD ekonomisi güncel olarak 40 yılın en yüksek enflasyon seviyesi ile canla başla mücadele ederken; dün açıklanmış olan gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) verileri ikinci çeyrek doğrultusunda ekonominin yüzdelik 0.9 oranında daraldığını gösterdi. Ekonomi bir önceki çeyrekte doğrultusunda ise yüzdelik 1.6 daralma göstermişti. Bu durum da ekonominin resesyona girdiğini açık bir şekilde gösteriyor.

Fed çarşamba gün içerisinde 75 baz puan ile bu yıl toplamda üç kez faiz artırdı. Piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz artırımlarının kesinlikle yavaşlayacağı ve 2023 yılında faiz indirimine gidileceğine işaret eden bir takım açıklamalarının ardından vatandaşın yüzünü güldürmeyi başardı. 

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi