Yatırımcı güveni euro bölgesinde ve Almanya’da düşüş sağladı

Yatırımcı güveni euro bölgesinde 25,2 seviyesine yükseldi. Daha önceki puan seviyesi ise -26ydı. Endekste yükselme yaşanırken Almanya da ise düşüş meydana geldi. Peki, ne kadar düşüş oldu? Tekrardan yükselme olacak mı?

Yatırımcı güveni euro bölgesinde Ağustos ayında; son 26 aya bakıldığında düşük düzeyde olduğu ve son zamanlarda biraz toparlandığı görülmektedir.  Ancak şimdi de Almanya da düşüş meydana geldi. Vatandaşların beklentilerinin ise -24,7 puana çıkacağı yönündeydi. Fakat vatandaşların beklentileri ise gerçekleşmedi ve çıkması beklenen puan düşüş gösterdi.

Sentix geçtiğimiz günlerde detaylı rapor yayınladı!

Sentix geçtiğimiz günlerde bir rapor açıkladı. Sentix’in açıklamış olduğu bu raporda yatırımcı güven endeksinin geçen ay -26,4 olduğu ve şuanda ise -25,2 seviyesinde bulunduğunu söyledi.  Açıklanan bu verilere göre ise yatırımcı güven endeksinin ise artış gösterdiği görülüyor.

Almanya da ise bu durum tam tersi oldu.  Geçtiğimiz aylarda -24,2 olan bu puan şimdi ise -24,4 e iniş sağlayarak geriledi.  Mayıs ayından şimdiye kadar ki olan verilere bakılacak olur ise bu ay en düşük seviyeyi yakaladığı görülüyor.

Aktarılan bilgilere göre cari endeks bölge genelinde  -16,5 den -16,3 puana yükseldi.  Yatırımcılar endeksin yükselmesini beklemekteydiler ve beklenen de oldu. Yatırımcıların beklediği endeks ise -35den -33,8 seviyesine yükseldi.

Almanya da ki cari endekse bakıldığında önceki aylarda puanın -13 olduğu görülüyor.  Şimdi ise -14,8 puana iniş sağlamış bulunmakta. Peki yatırımcıların beklediği endeks ne durumda? Yükselme oldu mu? Yatırımcıların beklediği endeks ise; -34,8 seviyesinden -33,5 seviyesine yükseldi.


4 Agustos- 6 Agustos tarihleri arasında bir anket yapıldı. Bu anket bazı dönemlerde yapılıyor ve yatırımcılar tarafından bu ankete katılım sağlanıyor. Son olarak yapılan bu ankete ise toplamda 262 yatırımcı katılım sağladı. Her biri beklentilerini açıkladı. Ankete katılım sağlayan bu yatırımcıların 241 i kurumsal yatırımcılardır.  2001 senesinden bu yana sendeks endeksi; yapılan anketlerin analizine göre hesaplanıyor.

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu