Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? - 7 Haziran 2021

Yurt dışında Almanya fabrika siparişleri, yurt içinde Hazine ihaleleri izlenecek.

Haftanın ilk günü öne çıkan çok önemli bir veri yok. Yurt dışında Almanya fabrika siparişleri, yurt içinde Hazine ihaleleri izlenecek.

Önemli bazı satır başları:

Almanya, Türkiye'yi "çok yüksek riskli" ülke listesinden çıkararak, "riskli" ülke grubuna taşıdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye için 2021 yılı takviminde yer alan değerlendirme tarihi olan 4 Haziran Cuma günü kredi notuna ilişkin bir rapor yayınlamadı.

ABD Başkanı Joe Biden, mayıs ayı istihdam raporunun Kovid-19 pandemisi sırasında ekonomik toparlanmaya yönelik harika bir haber olduğunu belirtti ve yönetiminin tarihi bir toparlanmaya öncülük ettiğini söyledi.

G7 grubu İngiltere'nin başkenti Londra'daki zirvede, çok uluslu şirketlere en az yüzde 17 oranında vergi uygulanması yönünde anlaşmaya vardı.

El Salvador Devlet Başkanı Bukele, Bitcoin’in yasal para birimi olması için gelecek hafta Kongre’ye bir yasa tasarısı göndereceğini açıkladı.

Çin'in ihracat ve ithalatında büyüme mayıs ayında ekonomistlerin beklentilerini karşılamadı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Başkan Biden'in 4 trilyon dolarlık harcama planının enflasyonda artışa ve yüksek faiz oranlarına neden olsa da ABD için iyi olacağını düşünüyor.

Yurt içinde öne çıkan veriler:

Hazine ve Maliye Bakanlığı, haftanın ilk gününde iki ihale düzenleyecek. 4 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil yeniden piyasaya sunulacak ve 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvil ilk defa satılacak.

17.30 - Hazine ve Maliye Bakanlığı, mayıs ayına yönelik nakit gerçekleşmelerini açıklayacak.

Yurt dışı gündem maddeleri:

09.00 - Avrupa'da Almanya fabrika siparişlerine yönelik veriler izlenecek.

11.30 - Euro Bölgesi Sentix Yatırımcı Güven Endeksi, günün beklenen verilerinden biri olacak.

ABD'de önemli bir verinin olmadığı günde;

17.00 - Conferance Board İstihdam Trend Endeksi,

22.00 - tüketici kredileri açıklanacak.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek