Bugün piyasalar Bakan Elvan'ın konuşması ile ABD verilerine odaklanacak

Bugün yurt içinde Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın konuşması ve dönemsel iş gücü istatistikleri takip edilirken, yurt dışında ABD'den gelecek perakende satışlarına odaklanılacak.

Yurt içi piyasalarda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın konuşması ve dönemsel iş gücü istatistikleri izlenecek. Yurt dışında ise piyasalar ABD'den gelecek perakende satışlar ile sanayi üretim verilerine odaklanacak.

Yurt içi gündem maddeleri:

09.00 - Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi açılış konuşmasını yapacak.

10.00 - TÜİK, yılın üçüncü çeyreğine yönelik iş gücü istatistiklerini açıklayacak. Mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı yılın ikinci çeyrek döneminde yüzde 12,4 olarak gerçekleşmişti.

10.00 - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verilerini yayınlayacak.

11.30 - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Madencilik Sektörü Gelişim Raporu tanıtımına katılacak.

14.30 - TCMB, öğleden sonra ise eylül ayına yönelik Konut Fiyat Endeksi raporunu yayınlayacak. Konut fiyatları ağustos ayında aylık yüzde 3,9, yıllık yüzde 33,4 artış kaydetti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Milli Savunma Bakanlığının 2022 yılı bütçesi ele alınacak.

Yurt dışında öne çıkan veriler:

10.00 - Avrupa piyasaları İngiltere'den gelecek iş gücü rakamlarıyla güne başlayacak. Ülkede işsizlik oranı yüzde 4,5 seviyesinde bulunuyor.

10.45, 12.00 - Fransa ve İtalya'nın final enflasyon verileri de Avrupa piyasalarında takip edilecek gündem maddeleri olarak bekleniyor.

16.00 - Son 5 toplantısında faizi artıran Macaristan Merkez Bankası (MNB) faiz kararı da piyasalar tarafından izleniyor olacak.

İngiltere'nin 5 ve 25 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleşecek.

12.00 - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) aylık raporu açıklanacak.

Yurt dışında günün en önemli verileri ABD tarafından gelecek. ABD'de perakende satışlar, ithal fiyatları, sanayi üretimi, işletme stokları, NAHB Konut Piyasası Endeksi ve sermaye hareketleri verileri takip edilecek.

20.00 - Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in akşam saatlerinde konuşma yapacak.

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı Cumhurbaşkanı Erdoğan Amme Alacakları için Yeni Faiz Kararını Açıkladı