Britanyalı gençler kripto parayı tercih ediyor

Genç Britanyalıların yüzde 45'i, hayatlarındaki ilk yatırım seçeneği olarak kripto para piyasasını işaret ediyor.

Genç Britanyalıların yüzde 45'i, hayatlarındaki ilk yatırım seçeneği olarak kripto para piyasasını işaret ediyor.

18 ila 29 yaşları arasındaki Birleşik Krallık sakinlerinin yarısı kadarı, ilk yatırımlarını dijital varlıklara yaptıklarını açıkladı. Bununla beraber gençlerin yüzde 50'sinden fazlası kripto para satın almak için borç para aldı.

Britanyalı gençler kripto parayı tercih ediyor

Opinium tarafından yatırım platformu Interactive Investor için yakın zamanda yapılan bir anket, Birleşik Krallık'taki 18-29 yaş arasındaki yüzde 45'lik kesimin hayatlarında ilk kez yatırım olarak kripto piyasasını tercih ettiğini gösterdi.

Bitcoin, tüm dijital varlıklar içinde gençler arasında en popüler para birimi sayılıyor. Kripto para yatırımı yapanların yüzde 20'sinden fazlasının Bitcoin'e yatırım yaptığı ifade ediliyor. Dogecoin de Bitcoin ile beraber en çok tercih edilen kripto para birimleri arasında bulunuyor.

Katılımcıların yüzde 56'sı daha fazla BTC alabilmek için borç aldıklarını da aktardı.

Katılımcıların yüzde 23'ü dijital varlığa kredi kartı ile yatırım yaparken, yüzde 17'si öğrenci kredisini, diğer yüzde 16'lık kesim de farklı kredi türlerini tercih ediyor.

Interactive Investor'ın kişisel finans kampanyacısı Myron Jobson, bu oranı üzücü bulduğunu aktardı:

''Gençlerin yatırım yapmak için kredi kartı, öğrenci kredisi ve diğer borç türlerini kullanmaları endişe verici bir şey.''

Jobson, alınan bu borçların gençlerin kredi puanlarına zarar verebileceği ve bu sebeple ilerleyen dönemde finansal engellerle karşılaşabilecekleri konusunda uyardı.

Katılımcıların yüzde 20'si birikimlerini 10 yıllık bir süre boyunca nakit olarak tutacaklarını açıkladı. Kripto yüzde 16 ile ikinci sırada bulunurken, hisselere yapılan yatırım yüzde 14 ile üçüncü sırada yer aldı.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi