Blok zinciri, özel şahıslar ve şirketler için nasıl daha fazla veri güvenliği sağlar?

Günümüzün modern zamanlarında, her insanın kendi kimliği için hala çok sayıda farklı benzer kanıtı vardır. Bu sadece eski moda değil, aynı zamanda güvensiz ve denetlenmesi zor.

Aslında (dijital) kimlik nedir?

Kişi kendini Düden tanımına göre, kimlik bağlamında “kişinin özgünlüğü” ve “ne olduğu ile tam olarak uyuşmasından'' söz edilir Bunun klasik bir örneği, bir kişinin bireysel kişisel kimlik özelliklerini (örneğin doğum tarihi, göz rengi, boy) kanıtlayan fiziksel kimlik kartı veya pasaporttur. Bu kimlik belgesi ile vatandaşlar, örneğin belirli hizmet ve ürünleri kullanmak için kendilerini bir ehliyet kurumuna veya bir kredi kuruluşuna tanıtabilirler. 

Ancak kimlik kavramı, klasik meşruiyet belgesinin kanıtından fazlasını içerir. Kendi cüzdanınızın (veya analog cüzdanınızın) görünümü ile genellikle ehliyet, sağlık kartı, işverenin şirket kimliği, kredi kartı veya üyelik kartları veya çeşitli kuruluşlardan müşteri kartları gibi kanıtlar da bulabilirsiniz. Dosyalarda bulunması daha muhtemel olan diğer kimlik kanıtları, örneğin, evlilik cüzdanı, üniversite sertifikası, doğum belgesi veya ev sahipliği kanıtı ile birlikte tapu sicilinden alıntıdır. Burada listelenen kimlikler ve kanıtlar, 1990'da İnternet'in ortaya çıkmasından önceki çağa özgüdür. Ancak, World Wide Web'in kullanılmasıyla, vatandaşların aşağıdaki durumlarda çevrimiçi hesaplar biçiminde ek elektronik kimlikler eklenmiştir:

Bundesdruckerei tarafından yapılan güncel bir araştırmaya göre, her Avrupalı: “90 iyi dijital kimliğe sahip ve trend yükseliyor” (bkz. Bundesdruckerei , 2020). Sonuçlar, kişinin kendi kimliklerine ve buna karşılık gelen kanıtlara genel bir bakış sağlamanın başında bahsedilen zorluğun altını çiziyor. Ne de olsa, en iyi durumda farklı kullanıcı adları, şifreler ve ek 2 faktörlü kimlik doğrulama prosedürleri ile güvence altına alınan ve her zaman kağıt tabanlı kanıtlara kendi başına bir genel bakışa sahip olan 90 farklı çevrimiçi hesaba kim göz kulak olabilir? 

 Modern hizmetler ve ürünler için dijital kimliklerin önemi

Bahsedilen nedenlerle, analog kimlik kanıtlarının sayısallaştırılması, vatandaşlar için idari açıdan kolaylık sağlamakla kalmayıp, her şeyden önce özel sektör ve kamu sektörünün tamamen dijital hizmetler sunmasının önünü açmaktadır. Almanya'da dijitalleşmenin önündeki en büyük engel, diğer şeylerin yanı sıra, kullanımı kolay dijital kimliklerin ve kanıtların eksikliğine bağlanabilir. 

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek