Blockchain (Blok Zincir)

Blockchain (Blok Zincir) nedir?

Blockchain, 2008 yılının ekim ayında tanıtılan eşler arası bir ağdır. Bir sanal para sistemi olarak tanınan Bitcoin uygulaması tamamıyla Blockchain teknolojisinin ürünüdür. Blok zincir teknolojisi kısaca, güvenmediğiniz kişiler ile veri paylaşmanın güvenli bir yoludur, denilebilir.

Bir blok zincir üzerinde dağıtılan veriler, aynı anda bir yerde ya da birden fazla yerde saklanmaz. Bu da saklanan verinin halka açık olduğu ve böylece internetteki herkes tarafından erişilebilir durumda olduğu anlamına gelmektedir. Veriler milyonlarca cihaz tarafından eş zamanlı olarak barındırıldığı için saldırıya uğramaya meyilli bu verilerin merkezi bir sürümü bulunmamaktadır.

LBRY Credits nedir ve ne işe yarar?
Lambda nedir ve ne işe yarar? Hedera Nedir? Token ve NFT basılabilir mi?
Blockchain devi oyladı 2022'nin sonunda yayınlanacak olan play2earn oyunları İstanbul Blockchain etkinliğinde ikinci gün İstanbul’da dev Blockchain etkinliği Bakan Nebati ve Changpeng Zhao Blokzincir ekosistemi hakkında konuştu Proof of Work (PoW): Yaygın Adıyla İş Kanıtı Nedir? Dijital Paralar ile Kripto Paralar Arasındaki Fark Nedir? Harmony token nedir? | Bu proje blockchain üçlemesini çözüyor mu? Chainlink coin nedir? Fantom coin (FTM) nedir? En Çok Kazandıran Kripto Paralar 2022 Blockchain.com, NFT sektörüne gireceğini duyurdu Blok zinciri, özel şahıslar ve şirketler için neden tercih edilmeli? Celo Coin ve De-Fi Beam (BEAM) nedir? Beam Coin hakkında merak edilenler JST Coin ve JUST Token nedir? Ne işe yarar? AB, Blockchain yatırımlarını artırıyor Aion (AION) nedir, ne işe yarar? Blok zinciri (Blockchain) nedir? Blok zinciri nasıl çalışır? AB destekli IOTA? Blockchain projesi için kripto başlangıcı seçildi Blockchain Service Network artık Güney Kore'de de temsil ediliyor Kraken, Ethereum güncellemesi için 250 bin dolar bağış yaptı