Biden'ın vergi düzenlemeleri, kripto spekülatörlerini endişelendiriyor!

Biden'ın vergi düzenlemeleri, kripto spekülatörlerini endişelendiriyor!

Kripto para borsalarının market görselleri kırmızıya bulanmış olsa da , ABD Başkanı Joe Biden'in, diğer şeylerin yanı sıra, dünyadaki binlerce kripto simsarını etkileyebilecek sermaye kazancı vergisindeki değişiklikleri de içeren yeni vergi düzenlemelerini yürürlüğe koymaya hazır olduğu bildirildi.

Bu planlara göre, devlet, 1 milyon dolardan fazla kazananlar için sermaye kazancı vergisi oranını yüzde 39,6'ya ikiye katlayacaktı. 

Bu haberlerin ardından sert düşüş yaşandı ve bununla birlikte, bazıları bunu kripto para birimini iyi bir fiyata satın almak için bir fırsat olarak görürken, diğer uzmanlar, Temsilciler Meclisi'nin muhalefeti nedeniyle planın asla gün yüzü göremeyeceğine inanıyor.

Her şeye rağmen, sermaye kazancı vergisi endişeleri, satış ikilemleriyle karşı karşıya kalan Amerikan kripto para birimi meraklıları için zaten baskı oluşturuyordu: Yatırımcılar genellikle bir yıldan uzun süredir yapılan kripto para birimi satış işlemleri (fiat para birimi cinsinden) sırasında sermaye kazançları üzerinden vergi ödemek zorunda kalıyor.

Bununla birlikte, BTC'nin olağanüstü performansı, şu anda büyük kazançlar elde eden yatırımcıların portföylerine yayılabilir. Bir yılda Bitcoin yüzde 579, Ethereum (ETH) yüzde1.092 artarken, birçok altcoin çok daha yüksek kazançlar yaşadı.

Başkan Biden, kripto endüstrisine, özellikle de bizimki gibi borç veren firmalara, yüksek net değerli yatırımcılara yönelik vergileri yüzde 40'ın üzerine çıkarma önerisi kabul edilirse bir iyilik yapabilir. Akıllı finansal yönetimin daha eski numaralarını benimsemek daha da mantıklı olacaktır. 

BTC'de yaşanan vergi korkusu düşüşü tüm altcoinlerini derinden sartstı ve sarsmaya da devam ediyor...

Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu