Altın fiyatları uçtu! İşte, şaşırtan altın fiyatları

Son zamanlarda altın fiyatları yatırımcısını bir sevindirmekte bir üzmekte. Haftanın son iş gününde stabil ilerleyen altın fiyatları bir anda uçtu.

Gün içerisinde 970 TL civarında işlem gören altın fiyatları saat 22.00 itibariyle 990 TL’ye yükseldi. Peki, altında yükseliş devam edecek mi? Sürekli yükseliş gösteren enflasyon oranına rağmen Merkez Bankası tarafından faiz indirimi kararı alınmıştı. Merkez Bankası tarafından alınan faiz indirimi kararı sonrası döviz kuru ve altın fiyatlarında Merkez Bankası tarafından beklenildiği gibi bir hareketlilik yaşanmadı. Faiz kararından önce dolar fiyatları 18,58 seviyesinde, Euro ise 18,20 seviyesindeydi. Alınan karar sonrası herhangi bir değişiklik yaşanmadı ve ikisi de stabil ilerledi.

Merkez Bankası faiz indiriminden sonra en fazla merak edilen bir diğer konu da altın fiyatları oldu. Altın fiyatlarında da beklenen bir hareketlilik yaşanmadı. 19 Ekim tarihinde 972 TL civarında olan altın, faiz kararından sonra 20 Ekim tarihinde de aynı seviyelerde kaldı. Haftanın son gününde bir anda yükselişe geçen altın piyasa kapanışında 972 TL’den işlem görüyordu. Fakat saat 22.00’da 990 TL’ye yükseldi.

Altın yükselecek!

Altın fiyatlarında yaşanan yükselişin devam edip etmeyeceği arama motorları üzerinde araştırılmaya başlandı. Kısa süre önce piyasadaki dalgalanmayla ilgili açıklama yapan Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından:

“Dolar endeksinde düşüşle birlikte bir miktar yükseliş oldu ancak yükseliş trendine geçemedi. Bunun için ons gram altının 1.680-1.705 seviyesi yukarı yönlü kırılmalı ki yükseliş trendinden bahsedelim. Altında baskılanma devam ediyor. Fed’i satın alan bir yatırımcı var. Kimi yükseliş kimi düşüş bekliyor. Gram altındaki düşüş nedeni Fed, ancak yükseliş nedenlerine bakınca pek çok faktör var. Bunlar enflasyon, resesyon ve jeopolitik riskler. Daha bunlar fiyatlanmadı. Gram altında yükseliş bekliyorum. Hem yurt içi hem de küresel piyasalarda gram altın şu an ucuz”  denilmişti.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi