ALCAR hissesi teknik analizi ve 2022 yılı hedef fiyatı

ALCAR hissesi Borsa İstanbul'da en değerli 100 şirketi arasında olmasına rağmen endeks üzerinde herhangi bir ağırlığı yok. ALCAR hissesinin 2022 yılındaki hedef fiyatı, teknik analizi ve şirket incelemesi.

ALCAR tarihçesi

1963 yılının başında temelleri atılıp çalışma hayatına başlayan Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş., ısıtma, soğutma, klima cihazları imalatı, satış ve hizmetleri alanında faaliyet göstermeye devam ediyor. ALCAR şirketi bünyesinde aktif olarak kayıtlı 756 personel bulunuyor. Bunun dışında şirketin Genel Müdür koltuğunda Cem Akan oturuyor. 

ALCAR şirketinin sermayesi son kayıtlara 10.800.000 lira olarak geçti. Buna karşılık şirketin piyasa değer 3 milyar liraya yaklaşmış durumda. 

ALCAR şirketi kurulduktan 29 yıl sonra halka arz olmaya karar veriyor ve 1992 yılının ilk ayında o zamanki adı İMKB şimdiki adı Borsa İstanbul'da işleme konu oluyor. 

ALCAR hissesi kimin?

ALCAR şirketinin paydaşları;

* Yüzde 42.03'lük pay sahibi Alarko Holding A.Ş.'dir.
* Yüzde 42.03'lük pay sahibi Carrier Hvacr Investment Bv.'dir.
* Kalan yüzde 15.94'lük pay ise şirketin halka açıklık oranıdır. 

ALCAR hissesi hangi pazarda işlem görüyor?

Ana Pazar'da işlem gören ALCAR hissesinin dahil olduğu endeksler ise şöyle sıralanıyor;

* BIST SINAİ 

* BIST TÜM 

* BIST TÜM-100 

* BIST İSTANBUL 

* BIST METAL EŞYA, MAKİNA

* BIST ANA

 ALCAR hissesi uzman yorumları

ALCAR hissesi ile ilgili yorum yapan analistler hisse fiyatının 22 Mart 2021 tarihinden itibaren yatay kanal içerisinde hareket ettiğini bu kanalın ise dip bölgesinin kırılması durumunda yeni hedefin daha aşağıda olabileceğini dile getiriyor. Hisse geçmiş dönemde yüksek volatilite ile birlikte birçok yatırımcıyı mağdur etmiş ve bolca SPK'ya şikayet edilmişti. 

Öyle ki şirketin hisse başına değeri 30 liradan 560 lira bölgesine kadar yükseliş göstermiş daha sonra teknik açıdan ikili tepe olarak adlandırılan formasyon çalışmış ve hisse fiyatları derin bir düşüş dalgasına boyun eğmek zorunda kalmıştı.

 ALCAR hissesi tahta yapıcıları hisse  fiyatlarında daha fazla düşüşün yaşanmaması için 256 lira bölgesinin altına indirmemek zorunda. Buna karşılık hisse fiyatları 320 lira üzerinde kalıcılık sağlarsa sırasıyla 400 lira ver üzeri fiyatlamaların olması ihtimali artıyor.

ALCAR hissesi temettü veriyor mu?

Her ne kadar şirket düzenli temettü dağıtıyor olsa bile son dönemlerde şirketin temettü verimliliğinin çok yüksek olmaması nedeniyle temettü yatırımcılarının sık işlem yaptığı bir yatırım aracı olarak görülmüyor.

 ALCAR hissesinin 2022 yılı hedef fiyatı kaç TL?

ALCAR hissesi ile ilgili çalışmalarda bulunan analistler hisse fiyatı ile ilgili olarak birden fazla görüş beyan ediyor. Kimisi ülkede yaşanan kur krizinden en çok etkilenecek şirketlerden birisi olarak ALCAR'ı görüyor. Gerekçe ise şirketin dolar borcunun bir hayli fazla olması olarak gösteriliyor.  Bunun dışında hissede işlem yapan yabancı yatırımcı oranı ise sadece yüzde 2.33 olduğu için hisse fiyatının gerileyeceğine inanılıyor. Düşüş yönlü tahminde bulunan analistler ALCAR hisse fiyatlarını 2022 yılında 170 lira bölgesine kadar geri çekileceğine inanıyor.

ALCAR hissesinin yükseleceğini düşünen analistler ise hissenin artan kârlılık oranlarını gerekçe göstererek hissenin tekrardan tarihi zirve fiyatlarına ulaşacağını ve üzerinde kalıcılık sağlaması halinde ise 640 TL bölgesine kadar yükselebileceğini düşünüyor.

ALCAR hissesi teknik ve formasyon analizi 

ALCAR hissesi teknik göstergelere bakıldığında düşen bir regresyon kanalı içerisinde bulunuyor. Bu düşen kanalın dip bölgesinden geçtiğimiz günlerde aldığı destek ile ara kanal direncine kadar yükseliş göstermiş daha sonrasında bu bölgeyi geçemeyince hisse 273 lira seviyesine kadar geri çekildi. Hisse fiyatları olası bir dip kırılımı yaşaması durumunda 261 liraya kadar gerileme ihtimalini devam ettiriyor. Yukarı yönlü bir atak olması durumunda ise 284 lira üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 318 lira yeni hedef olarak yatırımcıların karşısına çıkıyor.

ALCAR hissesi günlük grafiklerde teknik destek ve direnç noktaları ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 261 - 240 - 213
Dirençler: 285 - 317 - 331 - 351 - 373 - 400

NOT: İçerik yatırım tavsiyesi değildir.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi