Tesla, Dogecoin ile satışa başlıyor

Tesla CEO'su Elon Musk, kripto para borsasına damga vurmaya devam ediyor. Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Tesla ürünlerinin artık Dogecoin ile de satın alınabileceğini belirtti.

Elon Musk, kripto para piyasasına yine damga vurdu. Elektrikli otomobil lideri, Tesla CEO’su Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Tesla'nın Dogecoin ile ödeme kabul edeceğini açıkladı. İşte Elon Musk’ın yaptığı açıklamanın detayları…

Tesla şirketinin CEO’su olan Elon Musk, şaka amacıyla ortaya çıkan Dogecoin adlı coin şirketine verdiği desteğe bir dahasını ekledi. Musk, twitter hesabından "Dogecoin ile Tesla ürünü satın alınabilir." ifadelerini paylaştı. Son zamanlarda kripto para borsası ile ilgili paylaşımlar yapan Musk, piyasalardaki dalgalanmaya da etkide bulunuyor.

Tesla, geçtiğimiz sene Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlamıştı. Lakin şirket, bu girişimden vazgeçmişti. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Bitcoin madenciliğinin doğaya verdiği zarar sebebiyle mayıs ayında bu uygulamaya son verildiği yer almıştı.

İşte O Dogecoin Paylaşımı

Elon Musk, sabah saatlerinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile Tesla ürünlerinin artık Dogecoin ile de alınabileceğini duyurdu. Tesla’nın online mağazasında da bazı ürünlerin Dogecoin fiyatları yer almaya başladı.

Dogecoin Fırladı

Elon Musk’ın açıklaması ile birlikte Dogecoin fiyatı yükselişe geçti. Güne 0.1716 dolar seviyesinden başlayan Dogecoin, Elon Musk’ ın açıklamasının ardından yüzde 25’ten fazla yükselerek 0.2148 dolara ulaştı.

Dogecoin, Türkiye’ de çokça yatırımcıları olan kripto para birimi. Musk’ ın açıklaması ile birlikte Dogecoin’de yaşanan sert artış, Türkiye’deki yatırımcıları da sevindirdi. Twitter kullanıcıları, Dogecoin ve Elon Musk ‘ı Türkiye gündeminde üst sıralara taşıdı.

DogeCoin yorum

Dogecoin bir şaka parası olarak meydana geldikten sonra Elon Musk tarafından çok sevilmiş ve tüm piyasayı alt üst edecek kadar bir yatırım yaptığını dile getirmişti. Ardından tüm piyasayı etkisi altına alan Dogecoin yatırımları, meyvesini vermiş ve neredeyse bir yılda yüzde 1500 üzerinde bir getiri sağlamıştı.

Elon Musk, Dogecoin için bu kripto parasının babası olduğunu ilan etmiş ve gelecekte 1 dolara kadar yükseleceğini ima eden onlarca paylaşım yapmıştı. Son zamanlarda çok fazla sosyal medya paylaşımına yer vermeyen Elon Musk, fiyat düşüşlerine rağmen elinde BTC haricinde sadece Dogecoin tuttuğunu dile getirdi. Yeni ödeme yöntemi ile Tesla araçlarını da Dogecoin üzerinden satışa açtığını duyuran Tesla şirketinin ödeme yöntemi olarak şimdilik sadece Doge'yi kullandığı bildirildi. Harici yapılacak ödemeler ise dikkate alınmayacak!

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek? Türkiye'nin Tarım Politikalarında Büyük Yenilikler