SEC, Bitcoin ETF'lerinin incelenme tarihlerini erteledi

Global X Bitcoin Trust dahil olmak üzere dört Bitcoin ETF'sinin inceleme tarihleri SEC tarafından ertelendi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 19b-4 başvurularını kabul edip etmeme konusunda karara varmak için ek süre gereksinimini öne sürerek, dört Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) son tarihini 45 gün uzattığını bildirdi.

Dört Bitcoin ETF'sinin - Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Vadeli İşlemler Fonu, WisdomTree Bitcoin Trust ve Kryptoin Bitcoin ETF'nin onay tarihleri sırayla 21 Kasım, 8 Aralık, 11 Aralık ve 24 Aralık'a ertelendi.

SEC açıklamasında, tavsiye edilen kural değişikliği üzerinde harekete geçmek için daha uzun bir süre belirlemenin uygun olduğunun altını çizdi. Eylül ayının ortalarında Invesco, Invesco Galaxy adlı bir Bitcoin ETF'sini dosyalamak için New York'un Galaxy Digital Funds ile ortaklık kurdu.

Onay bekleyen ETF teklifi, potansiyel müşteriler tüm özel anahtarların çok sayıda teknolojik ve fiziksel caydırıcı tarafından titizlikle korunacağına yönelik güvence vererek, ulusal ABD borsalarında listelenme potansiyelini taşıyor.

SEC tarafından ilk Bitcoin ETF'sinin piyasaya sürülmesinin, geleneksel yatırımcıların piyasaya olan ilgisini artırabileceği öngörülüyor. Analistler, SEC'in ekim ayı sonuna kadar bir Bitcoin ETF'sini onaylayabileceğini tahmin etmişti.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi