Ripple vs. SEC: Önemli tanık mahkemeye çıkmalı

Mevcut mahkeme kararına göre Ripple, Ethereum'un menkul kıymet olmadığına karar veren SEC yetkilisini çağırabilir. Ancak tanık William Hinman'ı çevreleyen durum karmaşıktan daha fazlasıdır.

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC ile olan anlaşmazlıkta önemli bir kısmi zafer kazanmayı başardı. Hatırlatma olarak, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto ödeme şirketinin menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiğini iddia etti. XRP'nin 1.3 milyar dolara satıldığında yeterince menkul kıymet olarak etiketlenmediği söyleniyor.

Ancak şimdi, eski bir SEC yetkilisinin 2018'den yaptığı bir açıklama ağırlık kazanıyor. William Hinman, o sırada Ethereum'un "yeterince merkezi olmayan" olduğunu ve bu nedenle bir menkul kıymet olmadığını söyledi. SEC, bu ifadenin yargılamada dikkate alınmamasını talep etmişti. ABD Bölge Yargıcı Sarah Netburn Perşembe öğleden sonra bu talebi reddetti. Ripple için bu, Hinman'ın tanık olarak onların lehine tanıklık edebileceği anlamına geliyor. Dış basında çıkan haberlere göre , Yargıç Netburn onu gelecek Pazartesi gününe çağırdı.

Netburn, "Ortak bir SEC uygulama davası olmadığı" için Ripple Labs lehine karar verdi. Ek olarak, Ripple'a karşı Causa SEC benzersizdir ve bu davayı çözmede kamu yararı dikkate değerdir.

Eski Özel Güvenlik Görevlileri Üzerinden Çıkar Çatışması

SEC, Hinman'ın eski SEC kurumsal finans direktörünün kendi kişisel görüşü olduğunu ve bunu ajans adına yapmadığını iddia etmeye çalıştı. Şimdi, Hinman o zamandan beri SEC'den ayrılıp Simpson Thatcher hukuk firmasına döndüğü için bir çıkar çatışması söz konusu olabilir. 

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek