Özgür Demirtaş: bu altcoinler yatırım yapmayın!

Ünlü finans profesör olan Özgür Demirtaş, son olarak kripto paralara yönelik bir uyarı ile gündeme geldi. Prof. Özgür Demirtaş, bazı Altcoinlere yatırım yapılmamasını tavsiye etti.

Kripto paralara yönelik büyük bir ilgi olması sebebiyle çoğu kişi yatırımlarının bir bölümünü kripto paralara yönelik olarak yapmaktadır. Piyasalarda sürekli değişkenlikler yaşanan kripto paralar, yatırımcıların satışlarından sonra kâr veya zarar elde etmesiyle sonuçlanmaktadır. Yatırımlarını büyük bir dikkatle yapan kullanıcılar, bu konuda uzman bazı kişilerin bu konu hakkında olan açıklamalarıma büyük bir önem vermektedir. Yatırımlarını uzman görüşlerine göre yapan yatırımcılar, yatırımlarını uzmanların yorumlarına göre şekillendirmektedir. Son olarak Twitter üzerinde bir açıklama yapan Prof. Demirtaş, kullanıcıları kripto paralar konusunda bir takım tavsiyeler paylaştı. Twitter’da büyük bir ilgiyle karşılanan bu paylaşımda, Prof. Demirtaş, kripto yaratımcılarına yönelik bir takım ifadelerde bulundu.

Özgür Demirtaş yatırımcıları uyardı

Ünlü finans profesörü olan Özgür Demirtaş, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımla birlikte yatırımcıları daha temkinli hareket etmelerini tavsiye etti. Paylaşımında, ülkemizde yer alan kişilerin finansal okuryazarlık düzeyinin düşük olduğuna değinerek bu yüzden bazı kişilerin finansal anlamda tam yetkin olmaması sebebiyle bir takım yanlış algılar oluşturabildiğini belirtti. Bunun yanında çoğu kişinin yaptığı, bütçelerini tek bir Coin’e yatırmasının büyük bir hata olduğunu dile getirdi. Yani Özgür Demirtaş, yapılan yatırımların çeşitlendirerek yapılması ve böylelikle olası riskleri azaltmaya yönelik yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Bir diğer uyarısı ise yeni çıkan ve projenin amacının ve güvenirliğin teyit edilmeyen Türkücü ve Şarkıcı bireylerin Coinlerine, herhangi bir yatırım yapılmamasını tavsiye etti. Özgür Demirtaş Twitter’da söyle paylaştı:


“Sevgili Arkadaşlar: Ülkemizdeki Finansal Okur Yazarlık çok düşük. O yüzden hata yapıyoruz. Sizlerden ricam arkadaş tavsiyesi ile yatırım yapmamanız. Tüm paranızı TEK bir yatırıma yatırmamanız. Türkücü, Şarkıcı vs. gibi kişilerin çıkardığı coinlere yatırım yapmamanız.” şeklinde ifadelerin yer bulduğu bir paylaşım yaptı.

Bazı yatırımcılar mağduriyet yaşıyor

Twitter’da paylaşım yapan Özgür Demirtaş, bu paylaşımını yatırımcıları korumaya ve dikkatli olmalarına yönelik bir paylaşım yaptığı gözlemleniyor. Piyasalarda yer alan bazı Coinler ’in, pek çok kullanıcıya büyük zararlar verdiğini bugüne kadar çoğu kişi şahit olmuştur. Bu yüzden Özgür Demirtaş, yatırım yapacak kişilerin yatırımlarını güvenilir ve projesi olan Coinler yatırım yapılmasını tavsiye ediyor. Hem bazı ne olduğu belli olmayan Coinler ’in ani fiyat düşüşleri veya ani fiyat sıçramaları yaşanabiliyor. Bu da yüksek miktarlarda yatırım yapan kişiler için büyük bir risk oluşturmaktadır.

Kripto dolandırıcılarına karşı dikkat!

Aslında bakacak olursak değişen dünya ile birlikte dolandırıcılık sistemlerinde de bir takım değişiklikler yaşandığı gözlemleniyor. Eskiden dolandırıcılık sistemlerinin belirli bir sınırı varken son gelişmeler ile birlikte yaygınlık kazanan kripto paralarda bu dolandırıcılık suçları sınırların ötesine, büyük kitlelerin dolandırılmasına yol açmaya başladı.

Bir veri platformu, 2021 yılında yaklaşık olarak 14 milyar dolara yakın paranın dolandırıcılık sistemleri sonucundan çalındığı öne sürdü. Çalınan bu paralar ile ilgili basit bir örnek verecek olursak; Geçtiğimiz 2021 yılında Güney Afrika’da iki kardeş, kripto para yatırımcılarını tam olarak 3,6 milyar dolar değerinde dolandırarak büyük bir dolandırıcılığa imza attılar.

Sorumluluk reddi

Bu yazımızda herhangi bir şekilde yatırım tavsiyesi yoktur. Kripto yatırımları oldukça yüksek riskli yatırımlardır. Bu nedenle yatırım yapacak kişiler bu yazıyı kesinlikle referans almaması gerekmektedir. Bu yazımızı okuyan kişilerin yapacağı yatırımlar tamamen kendi sorumluluğundadır. Kişilerin yapacağı yatırımlar sonrasında site ve yazar herhangi bir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı