Musk, Twitter'a karşı hamlesini yaptı

Musk ve Twitter arasında geçen hukuk savaşının başlama tarihinin belli olmasının ardından, Musk karşı dava hamlesini gerçekleştirdi.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından çekilmek için sosyal medya şirketine 'karşı dava' açtı.

Geçtiğimiz günlerde Delaware Chancery Mahkemesi Hakimi Kathaleen St. Jude McCormick'in Twitter-Musk davasında duruşma tarihini 17 Ekim olarak belirtildi. Bunun ardından Musk'ın Twitter'a karşı dava haberi duyuldu.

Musk, 8 Temmuz'da birden fazla çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek Twitter'ı satın alma anlaşmasını feshettiğini duyurmuştu.

Elon Musk'ın avukatları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan açıklamada, sosyal medya şirketi iş performansı için önemli olan platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini bildirmişti.

Sosyal Medya şirketi anlaşmayı feshettiği için Musk'a dava açmış ve şirket tarafından Delaware Chancery Mahkemesine yapılan şikayette Musk'ın, imzaladığı anlaşma "artık kişisel çıkarlarına hizmet etmediği" için Twitter ve hissedarlarına karşı yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddettiği belirtilmişti.

Şikayet dilekçesinde Musk'ın anlaşmayı feshetmeye yönelik iddialarının bahane ve hiçbir dayanağı olmadığını vurgulamıştı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek? Türkiye'nin Tarım Politikalarında Büyük Yenilikler