Twitter'da Elon Musk etkisi!

Twitter Nisan-Haziran dönemi bilançosunu açıkladı. Twitter'ın ikinci çeyrek geliri beklentinin altında kaldı.

Twitter'da Elon Musk etkisi!

Bilançosunu açıklayan Twitter, 2022 yılının ikinci çeyreğinde elde ettiği gelirin 2021 yılının ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 1 azalışla, 1,18 dolar düşüş yaşadı. 2021'in ikinci çeyreğinde 1,19 milyar dolar gelir elde etmişti.

2021 yılının ikinci çeyreğinde 65,6 milyon dolarlık net kar elde eden sosyal paylaşım ağı olan Twitter, 2022 yılının ikindi çeyreğinde 270 milyon dolar zarar etmiş durumda. Bu yılın ikinci çeyreğinde hisse başına 0,35 dolar zarar etti.

Bu arada Twitter kullanıcı sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,6 seviyesine çıkarak 237,8 milyona ulaştı.

Elon Musk'ın Twitter gelirine etkisi

Şirketin yaptığı açıklamada, geçen yıla göre ikinci çeyrek gelirindeki düşünün Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma sürecinde yaşanan kararsızlık olduğu üzerinde. Açıklamada, bekleyen satış süreci göz önüne alınarak üçüncü çeyreğe ilişkin finansal rehberlik sağlanmayacağı da belirtildi.

Daha önce Twitter'da yüzde 9,2'lik hisse satın alan Elon Musk, 14 Nisan'da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuştu.

Sonrasında 25 Nisan'da Twitter'dan yapılan açıklamada, şirketin Elon Musk'a satılmasına yönelik anlaşmanın sağlandığı bildirilmişti.

Elon Musk daha sonrasında 13 Mayıs'ta sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter anlaşmasının, "spam ve sahte hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar nedeniyle" geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı.

Musk'ın sosyal medya şirketi Twitter'ı satın alma anlaşmasını birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek feshettiği ise 8 Temmuz'da bildirilmişti.

Twitter, yaklaşık 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshettiğini için Musk'a dava açmıştı.

Etiketler