Milyarder Kühne, hissesini ikiye katladı!

Girişimci Klaus Michael Kühne, Lufthansa'daki hissesini ikiye katladı. Oy haklarının yüzde 10.01'i ile, yüzde 14'lük iyi bir oy oranıyla federal hükümetten sonra havayolunun en büyük ikinci hissedarıdır.

Hamburg lojistik girişimcisi Klaus-Michael Kühne (84), Lufthansa'daki hissesini ikiye katladı. Yüzde 10,01'lik hisse bloğu pazartesi günü borsa fiyatında 830 milyon Euro'dan fazla değere sahip. Kühne Holding için Alman havayolu, "lojistik bilgi birikiminin çeşitli bağımsız yatırımlarla bir araya getirildiği mevcut yatırım portföyüne mükemmel bir katkı", diye açıklıyor.

Kuehne, yerel lojistik grubu Kuehne + Nagel'in çoğunluğuna ve Hamburg nakliye şirketi Hapag-Lloyd'un yüzde 30'una sahip. Tüm şirketlerinin "uluslararası rekabette bağımsızlığını ortaya koyması" onun için önemlidir.

Havayolu, Corona krizindeki kilitlenmeler nedeniyle ciddi sorunlarla karşılaşmış ve sessiz katılımlar, krediler ve doğrudan katılımla devlet tarafından yutulmuştu. Grup, yardımın çoğunu zaten geri ödedi, ancak devlet fonu WSF, yüzde 14,1 ile hala en büyük Lufthansa hissedarı.

Sadece dört hafta önce Kühne yüzde 5 ile katılımını açıklamış ve böylece ikinci en büyük hissedar olmuştu. Lufthansa'ya olan stratejik ilgisi, yatırım aracının adını Kühne Aviation GmbH olarak değiştirmesiyle de vurgulanıyor. Kühne'nin sırdaşı Karl Gernandt, Kühne Holding'in Lufthansa için "uzun vadeli, istikrarlı ve güvenilir bir ortak" olmak istediğini söyledi. "Tüm lojistik endüstrisi zorlu zorluklarla karşı karşıya olduğu için bu daha da doğru."

Hapag-Lloyd'da milyarlarca temettü

33 milyar Euro servetiyle Klaus-Michael Kühne, en zengin 500 Alman listemizde 3. sırada yer alıyor. Hapag-Lloyd'da, sadece konteyner taşımacılığında gelişen iş göz önüne alındığında, bu yıl onu 1,84 milyar Euro'luk bir temettü bekliyor. Ayrıca ikinci lig futbol takımı Hamburger SV'nin hamisi ve hissedarı olarak bilinir.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi