Hisse

Bir şirketin stoku, şirketin sahipliğinin bölündüğü hisselerin tamamıdır.

Amerikan İngilizcesinde, hisseler toplu olarak "hisse senedi" olarak bilinir. Hisse senedinin tek bir payı, toplam hisse sayısı ile orantılı olarak şirketin kısmi mülkiyetini temsil etmektedir. Bu genellikle hissedarı hak eder. 

Hisse nedir ne işe yarar?

Hisse senedi sermaye şirketlerinin ortaklarına paylarını ve ortaklıklarını belgelemek için verdikleri kıymetli evraklara verilen isimdir. Bir diğer deyişle, bir şirketin anaparasının eşdeğer parçalarından biri olarak da görülür. Hisse senetleri aynı zamanda bir mülkiyeti ya da ortaklığı temsil eder.

PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı
Yüzde 500’lük Sermaye Artırımında Erteleme Kararı 1 Milyon Pay Geri Alım Yaptı
Brüt Takas Uygulanan Hisse, Güne Düşüşle Başladı Yeşil GYO’dan Sermaye Artırımı Kararı Kimya Şirketi, Yüzde 100 Bedelsiz Hisse Dağıtma Kararı Aldı RGYAS Halka Arz Tarihi Belli Oldu 2 Hisseye Kısıtlama Kararı Kasım 2023'te Halka Arzlar Yatırımcılara Ne Kadar Kazandırdı? Koç Metalurji A.Ş., Halka Arz Sürecine Giriyor: İşte Detaylar! Borsa İstanbul'da Yükseliş Devam Ediyor! Borsa İstanbul, 6 Hisse İçin Tedbir Aldı Hedef Girişim, Geri Aldığı Payların Tamamını Sattı Mistral GMYO ve MLP Sağlık Şirketleri, Geri Alım Hamlesi Yaptı Borsa İstanbul, Alış Ağırlıklı Açılış Yaptı! Biotrend Enerji, 9.2 Milyar Liralık Yatırım İçin Teşvik Aldı Astor Enerji, Irak'ta 10.2 Milyon Dolarlık İş Anlaşması İmzaladı BofA, Türk Bankaları İçin 'AL' Önerisinde Bulunuyor BIST Tüm Endeksi'nde Tedbir Kalkan 9 Hisse 27 Kasım 2023: Yatırımcıların İlgi Odağında Olan Hisseler Bank of America: 2024 Yılında Borsalar Yatırımcılar İçin Cennet Olacak Borsa İstanbul'da 9 Hissede Tedbir Kararı Kalkıyor! Günlük Hisse Tavsiyeleri: Vakıf Yatırım (24 Kasım 2023) BIST'ten 5 Hisseye Tedbir Açıklaması! SPK, 3 Şirketin Halka Arzına Onay Verdi Bugün Potansiyel Hareketlilik Gösterebilecek 4 Hisse Yatırımcıların İlgisini Çeken Hisseler (22/11/2023) Bu Hisselere Sahip Olanlar: Yabancı Yatırımcılar Bu Hisseleri Satıyor Aselsan Hisse Fiyatında Düzeltme Gerçekleşiyor! Borsa İstanbul, VBTS Kapsamında 5 Hisseye Tedbir Uygunlandı