Otomotiv

Otomotiv endüstrisi, terim anlamı olarak, motorlu araçları tasarlayan, geliştiren, üreten ve pazarlayan iş sektörüdür. 2007 yılı itibarıyla, tüm dünyada 73 milyondan fazla motorlu araç üretildi. Otomotiv sanayii, tüm sanayileşmiş ülkelerde ekonominin lokomotifi olarak kabul edilmektedir.

Otomotiv distribütörlerini çatısı altında toplayan ODD, sektörde 47 uluslararası markayı temsil eder. Otomobil ve hafif ticari araç satış verilerini her ay ODD tarafından açıklanır.

Otomobil piyasasında aracın bir başkası tarafından daha önceden kullanıldığını belirten terimdir. Ülkemizde ve dünyada ikinci el otomobil pazarı neredeyse sıfır otomobil pazarı kadar büyüktür. Bazı model ve markalar ikinci el otomobillerin en güveniliri ve en sorunsuzu olarak adlandırılır.

Petrol Ofisi BP'yi Satın Alıyor
Goldman Sachs Petrol Fiyatlarındaki Tahmini Aşağı Çekti! Motorin Fiyatlarına İndirim Geldi!
İkinci El Otomobil Satışları Sert Bir Düşüş Yaşadı Yedieminlerdeki Araçların Satışı Resmen Başladı Ekim Ayında Otomotiv Satışları Rekor Kırdı Akaryakıt Fiyatları Dalgalanıyor: Motorine İndirim! Ford Otomotiv (FROTO) Hisse Aracı Kurum Hedef Fiyatı 2024 İkinci El Araç Fiyatları 2 Yıl Sonra Düşüşe Geçti! Yeni Opel Corsa Görücüye Çıktı: Opel Corsa Satış Fiyatı ve Özellikleri Kampanyalı Araçlarda Otomobil Satışları Uçtu! Sıfır Araç Almak İsteyenler Müjde: Otomotiv Sektöründe Büyük Kampanya! Dünyanın En Pahalı Arabaları Belli Oldu Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İptali İçin Kritik Tarih Belli Oldu 6+6 uygulamasında geri sayım başladı! Son iki gün Araç sahipleri dikkat! O muayeneyi yaptırmayanlara büyük ceza Araç sahipleri dikkat: Bunu yaptırmazsanız cezası büyük! İkinci el araçlardan daha ucuz! İşte piyasadaki en ucuz sıfır arabalar Araba alacaklar dikkat! Acele edin son gün 15 Eylül Otomobil ve hafif ticari araç pazarı daralma gösterdi Araba sahipleri dikkat! ÖTV indirimi geliyor mu? Alıcıların dikkatine! İkinci el araç piyasasında fiyatlar düştü Arabası olanların dikkatine! Kasko fiyatları görenleri şaşırttı İkinci el otoda 6 ay ve 6 bin km sınırlamasında şok gelişme! Bakan Nebati açıkladı: "Araç sektöründe 100 bin kişiyi yakaladık!” ÖTV indirimi gelecek mi? ÖTV indirim beklentisi satışları etkiledi Araç piyasası değişiyor! 6+6 dengeleri değiştirecek Volkswagen Polo fiyat listesi ilgilileri şaşırttı! Volkswagen'den gelen sürpriz fiyatlar Rekabet Kurumu'dan ikinci el araç satışları yapan sitelere soruşturma