Araç piyasası değişiyor! 6+6 dengeleri değiştirecek

Araç piyasasına büyük yaptırımlar geliyor. Arabayı aldıktan sonra hemen satmak mümkün olmayacak. Ticaret Bakanı Mehmet Muş yapılan düzenlemeyi anlattı.

Türkiye'de araba fiyatlarının sürekli olarak arttığı bugünlerde Ticaret Bakanı Mehmet Muş konuyla alakalı son derece önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Sıfır kilometre araçların satın alındıktan sonra ikinci olarak daha yüksek fiyatlara satıldığını söyleyen Mehmet Muş bu konuyla alakalı çalışmaların yapıldığını ve özellikle de ikinci el otomobiller ile alakalı birçok yeni detayın geleceğini söyledi. İlk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6000 kilometreye geçmeden satım kısıtlaması getireceğini duyurmuştu. Yani arabayı satın aldıktan sonra hemen satışının yapılması artık mümkün olmayacak.


Bakan Muş arabalar ile alakalı yapmış olduğu açıklamada sıfır kilometre araçların satın alındıktan sonra hiç kullanılmadan daha yüksek fiyatla satıldığını söyledi. Yapılan bu fırsatçılık ile alakalı Bakanlığın bir çalışma içerisinde olduğunu söyleyen bakan 6000 kilometreyi geçmeden ve 6 aylık müddette ikinci el olarak satılması mümkün olmayacağını söylemişti.

Sıfır araç fiyatları düşecek mi?

Sıfır araç fiyatları uzun süredir yükselme trendinde idi. Ancak son dönemde piyasada bir durgunluk söz konusu bu da düşüşü beraberinde getiriyor. İlerleyen dönemlerde distribütörler eğer bir fedakarlık yapıp indirime giderse vadelendirme seçenekleri ile birlikte araç piyasasını önü çok daha hızlı bir şekilde açılacaktır.


İkinci el piyasasında son durum nedir?

İkinci el araç piyasası da tıpkı sıfır araç piyasası gibi durgun bu nedenle de satışlar çok daha yavaş ilerliyor. Bu alanda bankaların kredi teşviki ve kampanyaları ile birlikte vatandaşlar gelecek dönemde daha fazla bir yoğunluk oluşturabilir. Özellikle 2023 yılının hemen başında krediye eşim daha kolay olursa araç alımında satışları çok da hızlanacaktır.

Mayıs Ayı SED Ödemeleri Hesaplara Aktarıldı Türkiye İhracat Zirvesi ve 2028 Ekonomi Hedefleri ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı TCMB'nin Faiz Kararı Piyasaları Nasıl Etkileyecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan Amme Alacakları için Yeni Faiz Kararını Açıkladı