Metaverse

Metaverse, tüm sanal dünyaların (MMO oyunlar, sanal toplantılar vb) ve internet üzerindeki içeriklerin, Artırılmış Gerçeklik (AR), Sanal Gerçeklik (VR) ve blockchain teknolojiler kullanılarak birleştirilmesi sonucunda oluşmuş, sanal ve gerçek olanın eş zamanlı tecrübe edildiği bir tür yeni gerçeklik evreni ve boyutu diyebiliriz.

Metaverse içerisinde sanal ve gerçek gibi keskin ayrımlar olmaz, kullanıcılar Metaverse içerisinde var olan bütün içerik ve deneyimlere ister Artırılmış Gerçeklik (AR) ister Sanal Gerçeklik (VR) modu içerisinde her an ve her yerden erişebilirler. Sanal ve gerçek dünyalar o kadar iç içe geçmiş durumdadır ki, kullanıcılar her iki ortamda dijital avatarları yardımıyla eş zamanlı olarak var olabilir, her iki tarafta da yaptıkları eylemler gerçek zamanlı olarak bir diğerini etkileyebilir.

2023'ün En İyi Yapay Zeka Profil Resmi Oluşturucuları
Hedef 5 trilyon dolar! Metaverse'de beklenen ilginç tahmin Dünyada bir ilk! O şirkete robot CEO atandı
En iyi 5 oyna-kazan metaverse oyunu Türk şirketinin askeri metaverse uygulaması NATO’da tanıtıldı Analistlere göre 2022'de en iyi 3 NFT oyunu Ethereum yaratıcısı Vitalik Buterin’in satış rekorları kıran Coin’i! Analistlerin yükseliş beklediği Metaverse coinler Kripto krizi nedeniyle NFT satışları Haziran'dan Temmuz'a %25 azaldı Ünlü analistin 2022'de 3 favori Metaverse coini belli oldu! Prada NFT yeniden satışa sunulacak! İki Mateverse Coinde inanılmaz yükseliş! Sandbox coin nedir? Sandbox coinin geleceği 2023 Geleceği parlak olan 9 Metaverse coin açıklandı! Sandbox kritik dönemden geçiyor! Yatırımcılar endişeli Yuga Labs, NFT saldırılarının odağı haline geldi! Efsanevi müzik grubu, Goo Goo Dolls NFT koleksiyonunu çıkarttı Shiba Inu Mataverse’de arsa satışına başladı! Metaverse’de bir gün geçirmek. Meta şirketi, para kazanma araçlarını test ediyor Epic, Metaverse için 2 milyar dolarlık fon açıkladı Meta, Yeni Sanal Para Yaratmak için Araştırma İçerisinde! Madonna, NFT satın aldı Baby Doge Coin Nedir? NASA'dan NFT dünyasına tepki New York Borsası NFT'ye giriyor! Turkcell, Metaverse dünyasına girdi Gucci Metaverse evreninde NFT nedir? Nasıl satılır? Alfa Romeo, NFT dünyasına giriyor