Dünyada bir ilk! O şirkete robot CEO atandı

Merkezinin Çin'de bulunduğu mobil oyun ve metaverse şirketi NetDragon Websoft, bir ilki gerçekleştirdi. Şirket CEO'luk görevine bir robot atadı.

Merkezinin Çn'de bulunduğu  metaverse şirketi NetDragon Websoft, bir ilk gerçekleştirdi. Şirketin CEO'sunun robot olmasına karar verildi.

NetDragon Websoft tarafından yapılan açıklamada, yan kuruluşu Fujian NetDragon Websoft'un CEO'luğuna Tang Yu adlı yapay zeka destekli insansı sanal robotun getirildiği belirtildi.

CEO robot şirketin verimliliğini artıracak

NetDragon Websoft, CEO olarak atanan Tang Yu adlı robotun verimlilik departmanın ön saflarında olacağını belirtirken, operasyonları denetleyeceğini, iş akışını düzene sokacağını ve şirketin kalitesini artıracağını açıkladı.

Şirket, robotu yönetim kurulu için gerçek zamanlı bir veri merkezi ve analitik aracı olarak kullanacağını duyurdu. Bununla beraber beklentilerin arasında personeller için adil ve verimli olması da yer alıyor.

"Yapay zekanın, kurumsal yönetimin geleceği olduğuna inanıyoruz"

NetDragon Websoft'un Başkanı  Dr. Dejian Liu, "Yapay zekanın, kurumsal yönetimin geleceği olduğuna inanıyoruz" ifadelerine yer verirken, "Tang'ı atamamız, işimizi yürütme şeklimizi dönüştürecek ve stratejik büyümemizi yönlendirecek" açıklamasında bulundu.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek