Galatasaray

Galatasaray futbol takımı, Galatasaray Spor Kulübü'nün Süper Lig'de mücadele eden futbol takımıdır.

Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan Galatasaray Sportif Anonim Şirketi, kulübün futbol takımının sahibidir. 

Galatasaray Spor Kulübü'nün 1997 yılında şirketleşme sürecine girmesinin ardından kurulmuştur. Hisselerinin yüzde 55,03'ü Galatasaray Spor Kulübü Derneğine aittir, yüzde 44,96'sı ise Borsa İstanbul'da halka açıktır.

1905 yılında Ali Sami Yen ve arkadaşları tarafından, öğrenci oldukları Galatasaray Lisesi'nde kurulan kulübün ilk spor dalıdır.

Şimdiye kadar 22 kez Süper Lig şampiyonu olmuş, 18 kez Türkiye Kupası ve 16 kez de Türkiye Süper Kupası kazanmış; 2000 yılında da UEFA Kupası'nı ve UEFA Süper Kupa'yı kazanmıştır.

Borsa İstanbul'da En Çok Değer Kaybeden Hisseler!
GSRAY Hissesi Galibiyetin Etkisiyle Tavan Yaptı! Exxen'in Teknik Sorunları İzleyicileri Üzdü
Borsa İstanbul'da Eylül Ayının Şampiyonu Belli Oldu! 3 büyüklerde kan kaybı devam ediyor! Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık vefat etti! Fatih Terim ve Galatasaray'ın yolları bir kez daha ayrıldı Arda Turan'ın göbeği sosyal medyada olay oldu! Statta Maç İzlemek İsteyenler İçin Kurallar Değişti! Galatasaray'da Bir Devir Sona Eriyor! Muslera'ya Veda Vakti! Galatasaray Maçı Ertelendi! 6 Sporcu Pozitif Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa macerası devam ediyor En çok kazandıran yerli fan token Galatasaray! Spor kulüplerinin bilançoları açıklandı! Fenerbahçe ve Galatasaray ortak oluyor Galatasaray'ın NFT koleksiyonu bir dakikada tükendi! Galatasaray'ın NFT koleksiyonu bugün arz ediliyor Mustafa Cengiz yoğun bakıma kaldırıldı Galatasaray'dan bir transfer hamlesi daha geliyor Galatasaray ile Falcao yolları ayırdı Benfica'dan Gedson Fernandes açıklaması Galatasaray'ın Randers kadrosu belli oldu Galatasaray yeni sezona galibiyetle başladı Galatasaray, Tunç Holding ile yeni bir anlaşmaya imza atıyor Mustafa Cengiz'in beyninde tümör tespit edildi Galatasaray'da 8 oyuncu ile yollar ayrılıyor! Fenerbahçe'de kadro dışı kalan Caner Erkin’in yeni takımı belli oldu Galatasaray'ın talebi yine reddedildi Borsa İstanbul'da temmuz lideri TRABZONSPOR