Statta Maç İzlemek İsteyenler İçin Kurallar Değişti!

Türkiye Futbol Federasyonu, Covid-19 Omicron varyantında sürekli artış gösteren vaka sayılarından dolayı stadyumlara giriş için düzenleme yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu, resmi yazısı internet sitesinden yapmış olduğu açıklama ile birlikte korona virüs vaka sayılarının yükselmesi sebebiyle stat girişleri düzenleme getirdiğini duyurdu.

TFF açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
Tüm dünyada, özellikle de Avrupa’da Covid-19 vaka sayılarını hızla yükselten Omikron varyantı ülkemizde de etkili olmaya başlamıştır.

Sağlık Bakanlığımızın, bizzat Bakanımızın ifadeleri ile önümüzdeki günlere dair beklentisi vaka sayılarının hızla artacağı yönündedir. O sebeple aşılanma ve uygun takvimle destek dozlarının (3 ya da 4. Dozlar) yapılması daha büyük önem arz etmektedir.

Bilindiği üzere karşılaşmalara seyirci olarak yalnızca aşı takvimini (T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan aşılardan iki doz aşı olmak veya Covid-19 hastalığını geçirmiş olup, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanan aşılardan bir doz aşı olmak) tamamlamış olan kişiler ya da Covid-19 hastalığını geçirip üzerinden 180 gün geçmemiş olan kişiler katılım sağlayabilmektedir.

Aşı takviminin tamamlanmasını takip eden 180 günü doldurmuş olan kişilerin kombine ya da bilet almak suretiyle karşılaşmalara girebilmesi için hatırlatma aşılarını olmaları gerekiyor. 180 günlük süreyi tamamlamış olmasına karşın hatırlatma aşılarını olmayanların müsabakalara katılmaları mümkün olmayacaktır. 3. Aşılarını ve/veya sonraki aşılarını yaptırmış olan kişiler için 14 günlük bağışıklık süresi aranmayacaktır.”

Böylelikle yeni yılla birlikte tam kapasite ile oynama fırsatı verilmesine izin verilen uygulamada değişiklik meydana geldi. Tam kapasite kuralında resmi bir değişiklik henüz yok. Fakat aşı uygulamalarındaki mevzuat değişikliği, taraftarları aşı olmaya teşvik ve nispeten aşı olmaya zorunlu tutan bir uygulama olması nedeniyle kimi taraftarlar tarafından ağır eleştirilere maruz kalıyor.

Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı Türkiye Kamuda Tasarruf Tedbirlerini Duyurdu