Ukrayna'dan dünyaya 1 milyon tondan fazla tahıl taşındı

Ukrayna limanından kalkan ve Türkiye'nin de bölge bölge koruma görevini yaptığı tahıl koridorundan daha şimdiden 1 milyon 43 bin 286 tonluk tahıl taşındığının bilgisi dünya ile paylaşıldı.

Ukrayna limanından kalkan ve Türkiye'nin de bölge bölge koruma görevini yaptığı tahıl koridorundan daha şimdiden 1 milyon 43 bin 286 tonluk tahıl taşındığının bilgisi dünya ile paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Ukrayna, limanlarından kalkan ve tahıl koridorundan hareket eden gemilerin 1 Ağustos 2022'den itibaren 1 milyon 43 bin 286 ton tahıl taşıması görevi yaptığını belirtti.

MSB tarafından yapılan açıklamada: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in riyasetinde 22 Temmuz'da imzalanan "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" ile Ukrayna limanlarındaki tahıl sevkiyatının planlandığı gibi devam ettiği belirtildi.

Aynı açıklama metninde yer alan, Türkiye, Rusya, BM ve Ukrayna arasında imzalanan anlaşmaya değinildiği ve anlaşma sonrası oluşturulan merkezi İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi'nin açılışının Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapıldığı yeniden dile getirildi. 

Tahıl Koridoru devam edecek mi?

Müşterek Koordinasyon Merkezi'nin yoğun çalışmaları ile birlikte Ukrayna'dan harekete başlayan ve şimdiden 1 milyon ton tahıldan fazlasını taşıyan gemilerle ilgili olarak; "Bugün sabah saatlerinde 3 gemi daha sevkiyat için hareket ederken, 1 Ağustos'tan bu yana toplam 103 gemi tahıl sevkiyatı için seyre çıktı. 103 geminin 57'si boş olarak Ukrayna'ya tahıl almaya giderken, 46 gemi de Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatı için hareket etti." ifadelerine yer verildi.

Bolat: ABD ile 100B Ticaret Hedefi Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı