GameStop, NFT ve kripto para sektörüne giriş yapıyor

Son zamanlarda isminin sık sık spekülasyonlara karıştığı GameStop, şimdi de kripto para ve NFT piyasalarına giriş yapıyor.

NFT ve Kripto Para Sektörünün Yeni Oyuncuları

NFT ve kripto paraların büyük çılgınlıkla tüm dünyaya yayıldığı bu dönemde tüm dünya ve yatırımcıların ilgisi değiştirilemez tokenlara giderek kayıyor. Bu durumdan en çok etkilenenler ise teknoloji şirketleri olmaya başladı. Teknoloji şirketlerinin peş peşe NFT ve kripto para sektörüne kayması ile birlikte şimdi dünyanın önde gelen oyun şirketleri de artık NFT ve kripto para sektörüne kaymaya başladı.

Öyle ki, Legeng of Ymir isimli oyunun üreticisi ve Güney Kore'li oyun geliştirici firma WeMade, bu oyunu oynayarak kripto para ve NFT kazanımı sağlayacak şekilde tasarlamış durumda. Bu oyunu ya da şirketi duymadıysanız endişelenmeyin. Oyun sektöründe boy gösteren ve dünyanın en çok ses getirmiş oyunları arasında yer alan Tomb Raider ve Final Fantasy gibi oyunların yaratıcısı  Square Enix'de artık kripto para evrenine dahil oluyor. Aynı zamanda NFT sektörüne de giriş yapmayı planladığını duyuran şirket, gelecek dönemde Metaverse evrenine de girmeyi planlıyor. Planlamada yer verilen bilgiye göre, oyna + kazan modelini taşıması bekleniyor.

Şimdi ise sırada yaptığı oyunlarla olmasa bile, piyasada yaptığı spekülasyonlar tarafından tüm dünya tarafından şöhrete kavuşan GameStop'ta. ABD merkezli oyun firması hem kripto para piyasasına hem de NFT piyasasına giriş yapmayı planladığını açıkladı.

GameStop, Kripto Para ve NFT Piyasasına Giriş Yapıyor!

Geçtiğimiz yıl yaşanan ve tüm dünya piyasalarında GameStop olayı olarak tarihe geçen hisse fiyatlarındaki artış olaylarının ardından bu kararı aldığını duyurdu. NFT ve kripto paraların hepsine odaklanacağı bildirilen bu birimde çalışmak üzere 20 kişiyi şimdiden görev başına getirildiği söyleniyor. 

Tüm bunların dışında dünyanın en büyük oyun üreticilerinin başında gelen Ubisoft, geçtiğimiz haftalarda kendine ait bir NFT koleksiyonu ve sadece kendilerine özel NFT platformunu açtığını duyurmuştu. Reddit hiçbir internet macerasından geri kalmadığı gibi bu alana da dahil oluyor. Kendi NFT koleksiyonlarını sunacağını söyleyen Alexis Ohanian, blok zinciri içinde yatırımlar yaptıklarını saklamıyor. 5 yıl içerisinde tüm dünyadaki oyunların, oyna + kazan modeli ile kripto para ya da NFT dünyasına giriş yapacağını düşünüyor.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek