Elon Musk'tan şaşırtan hisse satışı!

Dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk, sahibi olduğu Tesla'da 7 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi..

Musk,, geçtiğimiz aylarda daha fazla Tesla hissesi satmayı planlamadığını belirtse de ciddi bir hisse satışına imza attı. Elon Musk 5-9 Ağustos tarihleri arasında toplam değer 6,9 milyar dolar eden '7.924.107' Tesla hissesini sattığı açıklandı. Elon Musk, Twitter davasında her ihtimali düşünerek olumsuz sonuçlara hazırlık yapıyor. Bilinene göre Elon Musk'ın elinde güncel topplam değeri 131 milyar dolar tutan '155.039.144' Tesla hissesi bulunuyor. Hisse başı değeri 850 dolar seviyesindeyken, Elon Musk daha fazla hisse satmayacağını belirtiyor. Twitter davası olumlu seyrederse daha fazla hisse alacağı da bildirildi.

Musk daha önce Twitter Ceo'suna yaptığı konuşmayla oldukça dikkat çekmişti. Musk, 'Twitter’ın %5’ten daha az sahte veya spam günlük kullanıcıya sahip olduğunu halka kanıtlamasına izin verin' ifadeleri kullandı ama karşı taraftan cevap alamadı.

Dava sürecinde olunmasına rağmen Elon Musk'ın bu hareketi kafaları karıştırdı. Twitter-Elon Musk davasının ilk duruşması 17 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Tesla'dan gelen kararla dava 2023'e ertelenmek istendi ama bu sürecin uzamaması adına kabul görmemişti. Mahkeme tarafından duruşmanın en kısa sürede yapılması uygun bulundu ve 17 Ekim tarihinde beş günlük duruşma planlanıyor.

Son 1 yılda 32 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi

Elon Musk son 1 yılda 32 milyar dolar seviyesinde hisse satışı gerçekleştirdi. Nisan ayında gerçekleştirdiği 8.5 milyar dolarlık hisse satışının ardından bundan sonra hisse satışı planlamadığını açıklamıştı.

Twitter davası olumsuz olabilir

Twitter'ı alma sürecinde anlaşmayı feshetmesiyle almaktan vazgeçen Elon Musk, Twitter tarafından açılan davayı kaybetme durumuna karşı her ihtimali düşünerek para cezalarına karşı önlem alıyor iddiaları gündemde. Dava hakkında olumlu gelişme olursa hisse alacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Haftanın Kazandıran ve Kaybettiren Hisseleri Altınay Halka Arz Sonuçları Açıklandı: Yatırımcılar İçin Önemli Detay ABD Senatosu, Kripto Düzenlemesini Değiştiren Yeni Yasayı Onayladı Doğanlar Grubu'ndan Sürdürülebilir Mobilya Atılımı Bitcoin 72.000 Doları Görecek mi? Dursunbey'e Yeni Doğal Gaz Boru Hattı