Demir cevheri, 9 ayın en düşük seviyesinde

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, çelik üretiminin düşmesiyle 9 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de çelik üretiminin gerilemeye devam etmesiyle 9 ayın en düşük düzeyine geldi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, Çin'de ağustos ayında çelik üretiminin üçüncü ayda da gerileyerek 83,24 milyon tona indiğini açıkladı. Bunun da demir cevheri talebi konusunda endişeleri artırdığı belirtildi.

Dalian Emtia Borsasında ocak vadeli demir cevheri kontratı, yüzde 4,3 düşüşle 683 yuan/ton ile 9 Aralık 2020 tarihinden bu yana en düşük düzeyine geriledi.

Ancak diğer çelik ham maddelerinde yükseliş kaydedildi. Koklaşabilir kömür yüzde 1,1, kok kömürü yüzde 0,8 oranında artış gösterdi.

Analistler, küresel emtia fiyatlarının hâlâ yüksek düzeylerde olduğunu ve son düşüşlere rağmen gelecek trendlerde hâlâ belirsizliğin olduğuna dikkat çekiyor.

Şanghay'da inşaat demiri yüzde 0,6, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 0,2 oranında geriledi.

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi