Altın fiyatı yön değiştirdi! Altın fiyatlarındaki düşüş devam edecek mi?

Son zamanlarda altın fiyatlarının yükselmesi yatırımcının yüzünü güldürürken, küresel piyasalarda yaşanan son gelişmelerin ardından altının fiyatı son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi. FED Başkanı Powell'ın son yaptığı açıklamasından etkilenen altın fiyatı düşmeye devam edecek mi?

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde Jackson Hole Sempozyumunda konuşma yapan FED Başkanı Powell, faiz artırımının enflasyonu düşürene kadar devam edeceğini söyledikten sonra altının fiyatı son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Ons altın son 1 ayın en düşük seviyesinde

Altının ons fiyatı yüzde 1 seviyesinde düşüş kaydetti ve 1.721,29 dolardan işlem gördü. Ons altın geçtiğimiz ayın sonundan bu zamana kadar en düşük seviyesine düşmüş durumda.

Bununla beraber FED'in faiz artışlar altın piyasasında olumsuz etki yaratırken, altının fiyatı son 5 ayda düşüşe devam etti. Son gelişmelerden etkilenen dolar kuru güç kazandıkça altın fiyatları baskıya maruz kalıyor.

FED'in faiz artırımı altın piyasasında etkisini sürdürüyor

FED Başkanı Powell, geçtiğimiz cuma günü yıllık olarak düzenlenen Jackson Hole Sempozyumunda yaptığı konuşmada faiz düşürmenin gündemde olmadığını belirterek, "Tarih, para politikasında erken gevşemenin riskine dair uyarıyor" açıklamasını yaptı.

Powell, enflasyona karşı mücadelede faiz artışının devam edeceğini belirttikten sonra ekonomi için "acı verici" olacağını belirtti. Yeterli sabır ve kararlılık ile yüksek faiz, yavaşlayan büyüme ve ılımlı istihdamın enflasyonu düşüreceğini ancak vatandaşların zorluk çekebileceğini söyledi.

Powell'ın açıklamalarından önce ons altın 1745 dolar seviyesindeyken, yurt içinde gram altın fiyatı 1020 seviyesine işlem görüyordu. Bununla beraber açıklamalardan sonra ons altın fiyatı 1734 dolar seviyesine geriledi ve yurt içinde gram altının fiyatı 1015 lira seviyesine geriledi.

Öte yandan Sidney'de bulunan Guardian Gold Avustralya'dan John Feeney ise "Bu Fed Başkanı'nın uzun zamandır yaptığı en şahin konuşma oldu. Altın, dolardaki güçlenme nedeniyle baskı altında. Eğer ABD hisse senedi piyasasındaki volatilite artarsa altında güvenli liman alımlar görebiliriz" açıklamasını yaptı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek Mehmet Şimşek Katı Kurallar Uygulanacak dedi