ABD Hazine getirisi son bir ayda yüzde 18 artış gösterdi

ABD’nin 10 yıl vadeli gösterge Hazine tahvilinin getirisi yüzde 1,50 üzerinde seyrini sürdürüyor.

ABD'nin 10 yıllık gösterge Hazine tahvilinin getirisi bugün yine yüzde 1,50 eşiğinin üzerinde kaldı.

Dün en son yüzde 1,529 düzeyinde işlem gören gösterge Hazine tahvilinin getirisi, 6 Ekim gününe yatay bir başlangıç yaptı. Günün büyük bölümünde pozitif seyrettikten sonra hafif düşse de 1,5 eşiğinin altına inmedi.

Türkiye saatiyle 16.10'da yüzde 0,09 negatif seyirde hareket ederken aralığı yüzde 1,522 - 1,572 oldu.

Son yükselişler ışığında hazine getirisi bir ayda yüzde 18 oranında değer kazandı. 3 aylık yüzde 20 artış sinyali verirken bir yılda yüzde 73 kazanç elde etti. Yıl başından beri kazanç da yüzde 60'a çıktı.

Yüksek enflasyon ve Fed'in beklenenden erken daralmasına yönelik endişeler sürerken gösterge olan haziran ayı ortasından bu yana en yüksek düzeyi test etti.

Son enerji krizleri ve emtia fiyatlarındaki yükseliş dikkate alındığında enflasyon oranının yüksek kalmaya devam edeceği düşünülüyor. 

Bugünkü DP raporu, ABD'deki özel işletmelerin son 3 ayda en yüksek hızda işe alım yaptığını gösterdi. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam da güçlü gelirse bu, Fed'in daralmaya gideceği yönündeki beklentilerini artıracak.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı SPK, Koton Halka Arzını Onayladı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek