ABD borsaları açıldı; vadelilerde seyir ne yönde?

ABD borsaları Salı günkü işlemlere hafif artışla başladı.

ABD borsalarında endeksler, güne hafif yükselişle başladı.

Dow Jones endeksi, yüzde 0,07 yükselerek 34.520,37 puandan,

S&P 500 endeksi yüzde 0,13 artışla 4.366,70 puandan, 

Nasdaq endeksi yüzde 0,33 değer kazanarak 14.533,6 puandan işlem görüyor.

Enerji ve ham madde fiyatlarındaki yükselişin enflasyon endişelerini artırmasıyla dün negatif seyreden endeksler, bugün açılışta hafif toparlanma gösterdi.

Emtia fiyatlarındaki yükselişin enflasyonun tahmin edilenden daha uzun süreceği ve küresel büyümenin yavaşlayacağına ilişkin endişeleri artırırken IMF, küresel ekonomiye yönelik 2021 yılı büyüme beklentisini yüzde 6'dan yüzde 5,9'a indirdi.

IMF'nin yeni raporunda, küresel toparlanmanın sürdüğü fakat Kovid-19 pandemisi sebebiyle aksadığı ve ivme kaybettiği aktarıldı. Raporda, bu yıla yönelik büyüme tahmininde yapılan aşağı yönlü revizyonun gelişmiş ekonomilerde kısmen arz kesintileri kaynaklı düşüşü yansıttığı, gelişmekte olan ekonomilerde ise büyük ölçüde kötüleşen pandemi dinamiklerini yansıttığı belirtildi.

Enflasyonist baskılara da dikkat çekilen raporda, artan enflasyonun pandemiyle ilgili arz/talep uyumsuzluklarını ve bir yıl öncesine göre yüksek emtia fiyatlarını yansıttığı, genel olarak büyümeye ilişkin risklerin aşağı yönlü, enflasyon risklerinin ise yukarı yönlü olduğu aktarıldı.

Raporda, Fed gibi merkez bankalarının enflasyonun çok yükselmesi halinde para politikasını sıkılaştırmaya hazır olması gerektiği söylendi.

JP Morgan Chase gibi ABD'nin büyük bankalarının yarın açıklanmaya başlayacak çeyreklik bilançoları yatırımcılar tarafından bekleniyor. Fed'in toplantı tutanaklarıyla enflasyon verileri piyasaların odağında bulunuyor.

Özata Denizcilik, Halka Arz Edecek ABD'de Republic First Bank Battı: Finans Sektöründe Kriz SPK, Koton Halka Arzını Onayladı PatisWiss Yeni CEO’su, KAREL’de 4 Milyon Hisse Satışı Yaptı Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. Halka Arz Oluyor. Ecogreen Enerji Halka Arz Edecek