ABD Hazine tahvil getirisi 1 ayda yüzde 30 yükseldi

ABD’nin 10 yıl vadeli gösterge Hazine tahvilinin getirisi, bugün yüzde 1,630’a kadar çıktıktan sonra negatif bölgeye geçti.

ABD Hazine tahvil getirisi 1 ayda yüzde 30 yükseldi

ABD'nin gösterge niteliğindeki 10 yıllık Hazine tahvil getirisi, dün en son yüzde 1,613 düzeyinde işlem görmesinin ardından seansa yatay seyirle başladı.

Açılıştan birkaç saat sonra yüzde 1,630'la 4 Haziran sonrasında en yüksek düzeyi test etti. Ardından yönünü aşağı çevirerek negatif bölgeye geçti.

Türkiye saatiyle 14.35'te yüzde 0,016 düşüşle işlem gören gösterge tahvil getirisi en düşük yüzde 1,597'ye geriledi.

5 günde yüzde 7 değerlenen gösterge Hazine tahvili, bir ayda yüzde 31 artış gösterdi. 3 ayda yüzde 18'e yakın yükselirken yıl başından beri yüzde 68 arttı. Bir yıllık yükseliş ise yüzde 87'ye ulaştı.

Yükseliş, emtia fiyatlarındaki artışın büyümeyi sekteye uğratacağına ve enflasyonu daha da artıracağına ilişkin artan endişelerle yönlendirildi.

Piyasalar Fed'in bir sonraki adımlarına yönelik daha fazla ipucu için yarın açıklanacak FOMC tutanaklarını ve ABD'nin enflasyon verilerini bekliyor.

Bununla beraber, Fed'in önümüzdeki ay daralmaya başlayacağı ve 2022 yılı sonu itibarıyla faiz yükselteceği yönünde görüşler şimdiden fiyatlanıyor.

Bugün ABD'nin veri cephesinde küçük işletme iyimserliği anketi sonuçları yayınlandı. ABD'deki NFIB Küçük İşletme İyimserlik Endeksi, ağustos ayındaki 100,1 puandan eylül ayında 99,1 puana düştü.

Etiketler